Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

Zlatý sejf: nejbezpečnější půjčku poskytuje AirBank

Banky 30.03.2015 | 11:14 0 Komentářů

Nebezpečnější spotřebitelskou půjčku dle expertů Vysoké školy manažerské informatiky, ekonomiky a práva (VŠMIEP) poskytuje AirBank. Produkt přesvědčil porotu letošního ročníku soutěže Zlatý sejf v ostré konkurenci sedmi ostatních bank. Aktuální ročník soutěže se soustředil právě na téma bezpečnosti a transparentnosti bankovních úvěrů. (Tisková zpráva: Vysoká škola manažerské informatiky, ekonomiky a práva)

Porota Zlatého sejfu složená z akademiků a manažerů se zabývala analýzou konkrétních proklientských hledisek spotřebitelských půjček nominovaných bankovních institucí. Expertíza se skládala z osmi kategorií. V hledáčku zájmu hodnotitelů byla například výška úroku půjčky, jasnost a srozumitelnost podávaných informací, dostupnost rady a pomoci, možnost snížení výše splátek v průběhu splácení, zodpovědnost při hodnocení žadatele a další. Nejlepší výsledek v souhrnu všech kategorií vykázala právě AirBank, jejíž spotřebitelská půjčka byla vyhodnocena jako nejtransparentnější a pro laické uživatele nejbezpečnější.

Zlatý sejf si klade za úkol každoročně poukázat na celospolečenské téma, jehož spojovací linkou je vždy bezpečnost. „Pomocí projektu Zlatý sejf chceme zvýšit informovanost především laické veřejnosti a přispět tak k její lepší orientaci ve složitých otázkách oborů IT, ekonomie, práva a marketingu v době, kdy se zvyšuje počet a závažnost bezpečnostních hrozeb,“ řekl ředitel VŠMIEP Radek Řechka.

Seznam nominovaných bankovních produktů aktuálního kola Zlatého sejfu:

• Hotovostní půjčka – HomeCredit
    (www.homecredit.cz)