Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

VÝSLEDKY AXA V ČR A SR ZA ROK 2014: HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK VZROSTL O 10 PROCENT NA 250 MILIONŮ KORUN

Pojištění 10.06.2015 | 15:28 0 Komentářů

Finanční skupina AXA dosáhla v roce 2014 v České republice a na Slovensku velmi dobrých výsledků. Vykázala hospodářský výsledek 250 milionů korun, což představuje 10% meziroční nárůst. V roce 2014 se výrazně projevil dopad zaměření skupiny AXA na kvalitu prodeje, objem smluv vypovězených v prvním roce od uzavření poklesl více než o polovinu za poslední dva roky. V celkové struktuře produktů a služeb roste význam segmentu rizikového a neživotního pojištění oproti spoření a investicím. Stejně jako v loňském roce rostl počet klientů finanční skupiny AXA a dosáhl celkově již 1,5 milionu. Objem aktiv pod správou se pak zvýšil o 9 % již na 109 miliard korun. (Tisková zpráva: Finanční skupina AXA)

„Naše dlouhodobá strategie se daří naplňovat především díky podpoře rizikového životního a neživotního pojištění, kde registrujeme meziroční nárůst předepsaného pojistného o 30% a kde s využití nové segmentace dosahujeme větší ziskovosti. Pro udržitelný růst jsou strategicky důležité také aktivity zaměřené na zvyšování efektivity, vedoucí k úsporám, které jsou dále investovány do transformace společnosti,“ říká Sébastien Guidoni, finanční ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a SR.

Kromě zvyšování kvality prodeje má na dobré výsledky finanční skupiny AXA vliv i důraz na digitalizaci a inovace. V roce 2014 bylo již 43 % smluv zpracováno čistě elektronicky (v roce 2013 to bylo 16 % smluv). Projevuje se i růst segmentu rizikového a neživotního pojištění. V rámci hrubých výnosů skupiny AXA nyní na tyto produkty připadá více než 10 %, zatímco v roce 2011 to bylo jen 2,5 %. Objem předepsaného pojistného v rizikovém a neživotním pojištění se během posledních dvou let téměř zdvojnásobil a dosáhl 1,6 miliardy korun.

„V roce 2014 se výrazně projevil pozitivní dopad některých kroků, které jsme v minulosti realizovali. Růst hospodářského výsledku o 10 % je pochopitelně vynikající zpráva, z hlediska budoucích výsledků je však ještě důležitější, že se nám daří naprosto zásadně zvyšovat efektivitu. Spolupracujeme jen s těmi nejlepšími –  zatímco před čtyřmi lety naše produkty prodávalo více než šest tisíc zprostředkovatelů, nyní jich je méně než třetina. Jasným důkazem, že tento krok funguje, je pokles stornovosti v prvním roce od uzavření smlouvy o 70 % v ČR a o 43 % na Slovensku v porovnání s rokem 2012,“ říká Martin Vogl, generální ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a SR