CZK/€ 24.650 -0,04%

CZK/£ 28.902 +0,49%

CZK/CHF 24.004 +0,57%

24. 07. 2012

Visa odhalí budoucnost plateb během olympijských a paralympijských her v Londýně

„Elektronické platby hrají klíčovou úlohu při podpoře cestovního ruchu a uspokojení potřeb spotřebitelů na cestách, nebo právě během sportovní události jakou jsou olympijské hry. Je to jedinečná příležitost ukázat, jak technologie mění způsob, jakým lidé po celém světě nakupují a platí, „uvedla Sandra Alzetta, Senior Vice President, Visa Europe a dodává: „Letos v létě budeme představovat budoucnost plateb v Londýně – budoucnost, ve které se většina spotřebitelů při správě svých každodenních finančních úkonů spoléhá na mobilní zařízení, tablety a počítače.“

Ani Česká republika není v moderních platbách pozadu. „V této chvíli je v České republice vydáno téměř 500 tisíc bezkontaktních karet Visa a do konce léta bychom chtěli mít na trhu 5 tisíc terminálů schopných přijímat platby bezkontaktní kartou i mobilním telefonem s technologii NFC. Toto léto zároveň očekáváme první komerční spuštění mobilních plateb a do konce kalendářního roku nárůst počtu bank vydávajících bezkontaktní karty a mobilní telefony s bezkontaktní technologií,“ upřesňuje Miloslav Kozler, regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku.

Během olympijských a paralympijských her v Londýně 2012 si budou moci sportovci i návštěvníci vyzkoušet:

• Visa mobilní platby a služby: Společnost Samsung poskytne během her v Londýně 2012 sportovcům sponzorovaných společností Visa limitovanou olympijskou edici telefonu Samsung Galaxy S III. Smartphone obsahuje tematickou mobilní platební aplikaci payWave. Při nákupu spotřebitel jednoduše vybere Visa ikonu na svém Samsungu a podrží telefon u bezkontaktního platebního terminálu. Aplikace také umožňuje starat se o své výdaje prostřednictvím kontroly historie účtu a zůstatku na účtu v reálném čase.

• Visa bezkontaktní platby: V současnosti je v celé Evropě v oběhu asi 37.000.000 Visa kreditních, debetních a předplacených karet payWave. Díky bezkontaktním kartám budou moci návštěvníci her v Londýně nakupovat u tisíců obchodníků metodou „wave and pay” (pro nákupy pod 20 liber není nutné heslo ani PIN). Do konce roku 2012 Visa Europe očekává, že bude mít po celé Evropě v oběhu více než 50 milionů karet Visa payWave.

• Bezkontaktní maloobchodní lokality: Během her bude na více než 140.000 bezkontaktních terminálech po celé Velké Británii umožněno používat systém VISA PayWave s povolenými kartami a telefony. To zahrnuje 5.000 londýnských taxíků a 3.000 míst přímo v dějišti olympijských her.

• Visa předplacené karty: Speciální tematické Visa karty budou v prodeji po celé Velké Británii a umožní návštěvníkům Londýna vyzkoušet pohodlí a bezpečnost plateb Visa. Spotřebitelé budou moci nakupovat všude, kde je Visa akceptována, stráví méně času ve frontách a zbude jim více času na olympiádu.

• Visa Mobile Prepaid: Během her v Londýně 2012 Visa představí svůj nejnovější produkt – Visa Mobile Prepaid. První mobilní produkt poskytující spotřebitelům z rozvojových zemí platební účet, který nabízí vysokou úroveň bezpečnosti, spolehlivosti a globální součinnosti. Díky přístupu na  Visa Mobile Prepaid na svém mobilním telefonu mohou zákazníci odesílat a přijímat mezinárodní platby, platit účty, připlatit si minuty na volání a mít přístup k Visa bankomatům.