CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

16. 08. 2021

Startupový akcelerátor Start it @ČSOB zahájil přihlašování do podzimní vlny

Začínající firmy se mohou až do 9. září hlásit do programu Start it @ČSOB, který úspěšným uchazečům zdarma poskytne pomoc s rozvojem jejich podnikání. Akcelerátor je určen zejména pro inovativní firmy s potenciálem růstu, jejichž alespoň dvoučlenný tým má chuť se učit a pracovat na sobě.

„V minulých ročnících našeho startupového programu jsme měli možnost spolupracovat s velmi nadanými podnikateli, kteří stáli na začátku své profesionální cesty. Společnými silami jsme jejich startupy vyšperkovali, vyladili podnikatelský záměr, upravili očekávání a pomohli i s nastavením komunikace. Těšíme se na další účastníky,” říká Zuzana Paulovics, lídr Start it @ČSOB.

Akcelerátor Start it @ČSOB nabízí startupům zdarma know-how mentorů a expertů, členství v mezinárodní síti akcelerátorů GAN a napojení na obchodní partnery. Navíc po dobu pěti měsíců mohou úspěšní uchazeči využívat prostory v Impact hubu v Praze na Smíchově.

Každý rok se do programu Start it @ČSOB hlásí desítky startupů a za poslední téměř tři roky tento akcelerátor pomohl již 40 z nich nastartovat jejich podnikání. Pro přihlášení je nutné vytvořit si svůj profil a vyplnit přihlášku v angličtině. Zájemce popíše své podnikání, tým a plány do budoucna. Pokud bude jeho projekt vybrán odbornou porotou, bude mít šanci prezentovat svůj záměr na tzv. Pitch day. Pokud uspěje i tam, má cestu do startupového programu volnou.

„Akcelerátor není procházka volným tempem, ovšem není to ani sprint. Je to jak start rakety, kdy kromě své práce a růstu vlastního startupu řešíte spoustu ‚povinností‘ navíc. Byla to horská dráha, někdy i volný pád a tempo nás chvílemi doslova drtilo. Ale ta dřina se vyplatí a člověk i firma se za pár měsíců posune tak, jak by mu po vlastní ose trvalo třeba dva roky,” popisuje svoji zkušenost Vanda Seidelová z firmy Twigsee, která pomáhá digitalizovat mateřské školky.