CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

10. 07. 2015

Subjekty:

Skupina UniCredit získala ocenění „Nejlepší banka ve střední a východní Evropě“

Euromoney, prestižní britský časopis zaměřený na finanční trhy, udělil letos skupině UniCredit devět ocenění Awards for Excellence. Skupina získala mimo jiné ocenění Nejlepší banka ve střední a východní Evropě, Nejlepší úvěrující banka ve střední a východní Evropě a Nejlepší banka poskytující transakční služby ve střední a východní Evropě.

„Toto velké ocenění našich služeb časopisem Euromoney mě potěšilo a děkuji všem zaměstnancům naší skupiny za jejich tvrdou práci,“ říká Carlo Vivaldi, ředitel divize pro střední a východní Evropu skupiny UniCredit. „Hospodářský vývoj střední a východní Evropy je čím dál více odlišný. Obzvlášť mladé členské státy v regionu profitují z integrace s Evropskou unií, zatímco poptávka po jejich produktech a službách v eurozóně značně roste. V tomto prostředí se široké regionální působení skupiny UniCredit ukazuje jako vyrovnané i odolné. Zatímco naše konkurence osekává své podnikatelské aktivity, my zdokonalujeme naše služby a investujeme do nových bankovních technologií,“ dodává Vivaldi.

Na včerejší slavnosti Awards for Excellence, kterou časopis Euromoney každoročně pořádá v Londýně, rozhodla o těchto oceněních porota složená ze zkušených novinářů, jíž předsedal vydavatel časopisu Euromoney, Neil Osborn.

Úplný seznam ocenění Awards for Excellence 2015 časopisu Euromoney pro skupinu UniCredit:

• Nejlepší banka ve střední a východní Evropě

• Nejlepší úvěrující banka ve střední a východní Evropě

• Nejlepší banka poskytující transakční služby ve střední a východní Evropě

• Nejlepší úvěrující banka v Rakousku

• Nejlepší banka v Bosně