CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

07. 09. 2016

Subjekty:

Sberbank získala druhé místo v prestižní soutěži Nejlepší banka 2016 v kategorii Klientsky nejpřívětivější banka.

Slavnostní vyhlášení ceny Hospodářských novin Nejlepší banka 2016 potvrdilo i v tomto ročníku pevnou pozici Sberbank v kategorii Klientsky nejpřívětivější banka. V kategorii Klientsky nejpřívětivější banka jsou hodnoceny nejlepší bankovní instituce z pohledu klientů. Sberbank se na stupních vítězů umístila již po čtvrté v řadě za sebou. Tentokrát banka obsadila stříbrnou pozici.

Prestižní ceny Hospodářských novin Nejlepší banka 2016 znají své vítěze. Ve velmi sledované kategorii Klientsky vstřícná banka i tento rok Sberbank potvrdila stále stoupající oblibu u klientů.  Banka již po čtvrté v řadě bodovala z pohledu klientů na vítězných pozicích, tentokrát obsadila druhé nejlepší místo. Ve srovnání s minulým ročníkem si banka polepšila o jednu příčku. Kromě oblíbenosti banky roste také počet klientů. Ten se v meziročním srovnání zvýšil ke konci minulého roku téměř o 50 %.

Velký díl úspěchu v získávání klientů a zvyšování jejich spokojenosti náleží kromě klientského servisu také ucelené řadě FÉR produktů. Ty se vyznačují tím, že jsou transparentní a ke klientům mluví jasnou řečí. Velkým klientským hitem jsou aktuálně FÉR půjčky, které nabízí sazbu již od 5, 99 % ročně a k tomu Garanci nejvýhodnější půjčky po celou dobu splácení. Pokud klient narazí během splácení na lepší konkurenční nabídku, Sberbank mu ji dorovná až do výše 5,99 %, a to i opakovaně. Půjčky od Sberbank jsou zcela bez poplatků, i předčasné splacení je kdykoli zdarma.

Stále většímu zájmu klientů se těší také FÉR hypotéka, která nabízí sazbu již od 1,69 % ročně. FÉR hypotéka klientům odlehčuje od papírování tím, že některé dokumenty nevyžaduje vůbec, nebo je na rozdíl od jiných bank vyřídí zcela zdarma.

Sberbank v minulém roce také kompletně inovovala FÉR konta tak, aby si z nabídky vybral podle potřeb každý.

Banka myslí také na klienty, kteří v době nízkých úrokových sazeb u spoření, hledají alternativu, jak zhodnotit volné finance. Sberbank v minulém roce spojila svou nabídku s NN a umožňuje svým klientům investovat prostřednictvím podílových fondů.

„Dostat se na stupně vítězů v kategorii klientské přívětivosti je náročné. Konkurence je velká a sami klienti jsou také čím dál tím více uvědomělejší a požadují od bank stále lepší servis. Skutečnost, že se nám to jako jediné bance podařilo každý rok za celou dobu působení značky na trhu, považuji za mimořádný úspěch. Je to pro nás velká motivace se neustále zlepšovat. Proto např. půjčky nestále zlevňujeme, klienti platí jen sazby a vůbec žádné poplatky. Velmi oblíbená je také Garance nejvýhodnější půjčky, která je součástí každé půjčky. Klienty se snažíme neustále překvapovat a nabízet jim to nejlepší,“ popisuje Jiří Antoš, člen představenstva odpovědný za retailové bankovnictví.