Neděle 18. února. Svátek má Gizela.

Sberbank jednou z nejhodnotnějších bankovních značek světa

Banky Sberbank 09.02.2018 | 16:33 0 Komentářů

Podle každoročního hodnocení britské společnosti Brand Finance je Sberbank jednou z 25 nehodnotnějších bankovních značek na světě a dle sestavovaného žebříčku značek Brand Finance Global 500 zároveň i nejhodnotnější značkou v Rusku. Hodnota značky Sberbank stoupla za uplynulý rok o 27,5 % (resp. o 2,5 mld. USD) na 11,6 mld. USD.

„Přední místo, která značka Sberbank v mezinárodním hodnocení zaujímá, jen potvrzuje naše společné úsilí poskytovat klientům stále lepší služby. V rámci strategie rozvoje naší skupiny do roku 2020 chceme zvyšovat naši flexibilitu a rychlost poskytovaných s důrazem na spokojenost klientů, využívat k tomu chceme moderních technologie,“ řekl Herman Gref, generální ředitel a předseda představenstva Sberbank.

„Z hlediska hodnoty a síly si značka Sberbank v letošním roce vedla opravdu výborně, přičemž v Rusku lidé značku a její výhody vnímají o to silněji. To potvrzuje i vysoké ohodnocení klientského kapitálu, na kterém je náš rating založen. Přestože do finančního sektoru prorůstají startupy a startupové ekosystémy, tato výhodná pozice, kterou Sberbank z pohledu své obchodní značky zaujímá, jí poskytuje pevné základy k tomu, aby se přizpůsobila, a i nadále dosahovala špičkových výsledků,“ dodal David Haigh, generální ředitel a zakladatel společnosti Brand Finance, která hodnocení provádí.