CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

11. 06. 2018

Rozšíření nabídky fondů Parvest v České republice

Dovolujeme si Vám oznámit, že společnost BNP Paribas Asset Management v minulých týdnech rozšířila nabídku podílových fondů o novou korunovou třídu fondu Parvest Disruptive Technology.

Tento fond je tematickým podílovým fondem se zaměřením na společnosti, které mají potenciál převratně měnit odvětví, ve kterém působí.

Fond Parvest Disruptive Technology vznikl koncem roku 2017 přeměnou čistě sektorového IT fondu na tematický fond, který se zaměřuje na akcie společností, přinášejících přelomové změny do svých odvětví. Příkladem disruptivní inovace může být náhrada psacích strojů počítači, která následně umožnila také rozvoj e-mailu, internetu nebo třeba způsob, jakým dnes posloucháme hudbu. Očekáváme, že další převratné změny přinesou technologie jako internet věcí, robotizace, zpracování velkých dat nebo umělá inteligence.

Jádrem koncentrovaného portfolia fondu jsou významné technologické společnosti a zhruba čtvrtina fondu je rezervována pro inovativní společnosti z dalších oblastí, jako je maloobchod, biotechnologie nebo oblast financí. Benchmarkem fondu je široký index MSCI World, ale při své správě hojně využívá i tituly nezařazené do tohoto indexu, jak z oblasti rozvíjejících se trhů, tak společnosti s nízkou nebo středně vysokou tržní kapitalizací.

Portfolio manažerkou fondu je zkušená Pam Hegarty z našeho bostonského akciového týmu, která se technologickým titulům věnuje přes 20 let.

Fond, respektive jeho základní eurová třída, je aktuálně oceněna ratingem 4 hvězd od agentury Morningstar *.

Od května nabízíme měnově nezajištěnou korunovou třídou. Jak název napovídá, třída Classic CZK Capitalisation, ISIN LU1789409619 umožňuje českým investorům nakupovat podíly na portfoliu fondu za české koruny bez dodatečných nákladů na konverzi měn.

Celkově fond spravuje objem 414 milionů EUR *.

Dosavadní eurová i nová korunová třída fondu jsou dostupné u obvyklých distributorů fondů Parvest.

Fond je vhodný pro dynamické investory, kteří vyhledávají investiční příležitosti s potenciálem vysokého růstu, případně jako dynamický doplněk vyváženého portfolia.

Pozn:

* údaj k 8.6.2018