CZK/€ 25.005 +0,04%

CZK/CHF 25.597 -0,09%

25. 08. 2016

Rekord Fundliftu: Prověřená auta Carismo získala za pět dní tři miliony korun

Kampaň Carismo byla na Fundliftu spuštěna v pátek 19. srpna večer. Do středečního večera celkem 165 investorů provozovateli Carisma, firmě Hollar Ventures, skrze dvouleté konvertibilní certifikáty s úrokem 10% ročně poslalo vytčené tři miliony korun, nejvyšší investicí bylo půl milionu korun.  Investice je při splnění konverzních podmínek směnitelná za podíl ve firmě. Carismo získané peníze použije na rozvoj nových služeb, rozvoj online aplikace, akvizici nových zákazníků a marketing.

„Platformu Carismo jsme nastartovali před čtyřmi měsíci. Stálo náš to více než rok příprav, stránky stále zlepšujeme a přidáváme smluvní partnery i služby. Kampaň na Fundlift jsme oproti tomu spustili teprve v pátek a díky velkému zájmu investorů dokonce o polovinu navýšili. Dodatečné peníze využijeme k akceleraci marketingu, akvizici klientů, a dosažení o to rychlejšího růstu. Jsme opravdu rádi za důvěru, kterou nám investoři projevili. Chápeme ji tak, že věří našemu business modelu a týmu. Děkujeme všem a znovu týmu Fundlift za nesmírně profesionální práci. Fundlift dělá pro české startupy neocenitelnou službu,“ říká Marek Moravec, spoluzakladatel Carismo.

„Carismo upisuje tři miliony korun v rekordním čase. Pro mě, stejně jako pro Marka s Jakubem, to je potvrzením, že investoři vnímají tuto službu jako skutečně přínosnou a v konkurenci se zavedenými formami prodeje aut plnohodnotnou alternativu. Jsme rádi, že jsme mohli být při tom a všechny další kvalitní české startupy zveme, aby do svých úvah o zdrojích dalšího financování zahrnuly i investory, kteří jim mohou vyjádřit podporu přes kampaň na Fundliftu. Tato zpětná vazba pro business model je velmi cenná,“ říká Andrea Lauren, šéfka Fundliftu.

Od svého startu na sklonku května má Fundlift za sebou pět úspěšně upsaných veřejných emisí Burrito Loco, EnLog, ISOLINE, Pivovaru Zvíkov a nejnověji Carismo, z nichž čtyři byly pro velký zájem investorů přeupsány, a také první úspěšně upsanou neveřejnou nabídku investice do akcelerátoru StartupYard.

Tisková zpráva: Fundlift