Neděle 19. září. Svátek má Zita.

Raiffeisen – Leasing posiluje svou tržní pozici

Banky 04.03.2019 | 09:55 0 Komentářů

Raiffeisen – Leasing vykázal v loňském roce celkový zisk po zdanění 245 milionů Kč. Na konci roku představoval objem portfolia společnosti více než 22,8 miliard Kč, což představuje 8,4 % leasingového trhu. Česká leasingová a finanční asociace, která počátkem roku zveřejnila celkové statistiky za rok 2018, zařadila Raiffeisen – Leasing na 4. místo mezi leasingovými společnostmi. V celkovém objemu nově uzavřených obchodních případů dosáhla společnost tržní podíl ve výši 7 %.

Společnost Raiffeisen – Leasing v loňském roce financovala více než dvě třetiny všech nových českých nemovitostních projektů, kde investoři volili leasingové financování. Tržní podíl Raiffeisen – Leasing v této oblasti vloni dosáhl 71 %, což činí ze společnosti lídra trhu v oblasti nebankovního financování nemovitostí.

Financování nemovitostí je dlouhodobě jednou z našich nejúspěšnějších obchodních aktivit. Loňský výsledek naše dlouhodobé tržní postavení jen potvrdil. Noví klienti a objem financování nám jasně potvrdili, že produkt leasing v tomto segmentu má své opodstatnění,“ uvedl k výsledkům Raiffeisen – Leasing ředitel společnosti Tomáš Gürtler.

Společnost se podílela na realizaci řady významných projektů, mimo jiné v rámci vlastní developerské činnosti realizuje v Plzni výstavbu I. etapy rezidenčního projektu Bydlení Studentská. Nyní je již v přípravné fázi další etapa tohoto úspěšného projektu.

Celkově vloni profinancovala společnost Raiffeisen – Leasing v nových obchodních případech investice za 9,9 miliardy Kč. Meziročně se jedná o nárůst téměř o 23 %.

Náš tržní podíl celkově roste. Jedním z důvodů je nepochybně šíře nabídky našich produktů a to, že umíme financovat náročnější transakce, jakými je např. financování letadel, kolejové vozy, zdravotnické vybavení nebo financování nemovitostních projektů. Zároveň ale rosteme i ve standardních retailových transakcích, jakými je financování osobních a užitkových vozů,“ vysvětluje Tomáš Gürtler.

Financování vozů mohou klienti jednoduše sjednat i na bankovní pobočce

V letošním roce má Raiffeisen – Leasing ambice udržet růstovou trajektorii. „Velký prostor pro letošek vidíme v oblasti financování osobních a užitkových vozů“, říká k aktuálním prioritám Tomáš Gürtler.

Financování vozů nabízí Raiffeisen – Leasing v rámci spolupráce s Raiffeisenbank a.s. malým firmám, podnikatelům a nově od roku 2018 i spotřebitelům přímo na pobočkách banky.

Raiffeisen – Leasing takto významně navýšil počet prodejních míst, kde si klienti mohou jednoduše sjednat úvěr na auto.  Tímto krokem se Raiffeisen – Leasing ještě více přiblížil spotřebitelům, kterým chce nabízet stejně kvalitní služby, jaké již tradičně poskytuje firemní klientele.

Tisková zpráva Raiffeisen – Leasing