Středa 23. června. Svátek má Zdeňka.

Průzkum: Mobil při sportu? Nejčastěji na kolo a turistiku

Banky ZUNO Bank 24.08.2016 | 13:08 0 Komentářů

Lidé jsou čím dále více zvyklí využívat mobilní aplikace i při sportu. Nejčastěji to jsou sociální sítě a sportovní aplikace. Ukázal to srpnový průzkum společnosti NMS pro banku Zuno.

Češi si s sebou berou mobilní telefon nejčastěji na turistiku (43 %) nebo na kolo (29 %). Při běhání používá mobil 14 % Čechů. Téměř pětina Čechů používá mobil při sledování sportu v televizi.

Průzkum ukázal, že lidé mají rádi věci pod kontrolou, a to kdykoli a kdekoli. Při sportu sledují své výsledky, ale jsou schopni užívat i bankovní aplikaci na různé platby nebo kontrolu výdajů. Uvědomují si, že ušetřený čas s aplikací můžou věnovat právě třeba sportu,“ hodnotí výsledky šéf vývoje produktů a elektronického bankovnictví banky Zuno Miroslav Endresl.

Více než pětina Čechů i Slováků využívá také alespoň jednou týdně mobilní aplikaci svojí banky. Denně se do aplikace přihlásí 15 % Čechů. Přes 80 % uživatelů mobilní aplikace by uvítalo možnost, aby vyřídili přes mobil všechny finanční úkony a nemuseli vůbec chodit do banky.

Počet uživatelů mobilní aplikace meziročně vzrostl o více než 30 %. Předpokládám, že banku v mobilu bude příští rok využívat tolik lidí jako internetové bankovnictví,“ říká Miroslav Endresl.

Až 71 % Čechů vůbec nechodí na pobočky bank, finance tak vyřizují prostřednictvím internetového nebo mobilního bankovnictví, případně telefonicky. Přes 24 % Čechů stráví na pobočce banky nejčastěji kolem dvou hodin měsíčně.

Průzkumu se zúčastnilo 2 000 respondentů.

Tagy průzkum ZUNO