Neděle 11. dubna. Svátek má Izabela.

Pioneer Investments za 1. pololetí vykázala rekordní čisté prodeje ve výši 10,7 miliard eur a je 15. nejlepší na světě. Majetek pod správou skupiny vzrostl na 221 miliard eur

Globální investiční skupina Pioneer Investments vykázalav prvním pololetí tohoto roku rekordní příliv investic do svých fondů ve výši 10,7 miliard eur a ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce tak téměř zdvojnásobila čisté prodeje.Přispěl k tomupřetrvávající pozitivní vývoj čistých prodejů napříč všemi trhy a distribučními kanály. V analýzeagentury Morningstar dosažené obchodní výsledky zajistily skupině Pioneer Investments 8. příčku v Evropě a 15. místo celosvětově.

Skupina Pioneer Investments navázala na vynikajícívýsledky prvního čtvrtletí 2015 a ve druhém čtvrtletívykázala čisté prodeje ve výši 3,6 miliardy eur, což jí zajistilo místo mezi předními správcivesvém odvětví. Podle analýzy statistik čistých prodejů podílových fondů od agentury Morningstar zaujímalaskupina v hodnoceném období prvního pololetí roku 8. místo mezi evropskými a 15. místo mezi světovými podílovýmifondy.

Objem spravovaného majetkuskupinyse meziročně zvýšil o 19 % a ke konci červnadosáhl sumy 221 miliard eur. Produktová nabídka Pioneer Investments přitáhla významné přítoky investic z trhů jako je například Německo, Itálie, Iberská oblast a Latinská Amerika. Pozitivní vývoj zaznamenaly i trhy USA a Asie.

„Máme velkou radost, že jsme seopět zařadili mezi nejlepší hráče v oboruz pohledupřítoku investic do našich fondů. Potvrzuje to důvěru, kterou naši klienti mají v investiční proces skupiny Pioneer Investments. Vysokou dynamiku růstu vidíme zejména u alternativ likvidních aktiv a v případě strategií zaměřených na generování příjmu.Zejména naše řada fondů typu multi-asset zaznamenala výrazný příliv investic a v žebříčku prvního pololetí se zařadilamezi tři nejlepší na světě**,“ říkáGiordano Lombardo, CIO skupiny Pioneer Investments. „Přestože makroekonomický výhled na období do konce roku zůstává ve větší míře optimistický, očekáváme, že volatilita trhu bude v důsledku geopolitických faktorůi nadále vyšší. Naší prioritou zůstává orientace na zhodnocení investic a na špičkové služby a podporu pro naše vážené klienty,“ dodává Lombardo.