Úterý 27. října. Svátek mají Šarlota a Zoe.

Penzijní fond Conseq globální akciový nejvíce zhodnotil peníze klientů

Globální akciový účastnický fond Conseq penzijní společnosti, a. s., vykázal za rok 2013 zhodnocení 19,53 %, což je nejvíce ze všech penzijních fondů. Akciový fond Conseq tak nejvíce zhodnotil vložené prostředky účastníků doplňkového penzijního spoření (III. pilíř).

Conseq globální akciový účastnický fond nabízí dynamickou investiční strategii, a proto investuje významnou část portfolia do akcií. „Vsadili jsme na indexy hlavních světových akciových trhů,“ komentoval úspěch fondu Richard Siuda, ředitel Conseq penzijní společnosti, a. s. „K výkonnosti fondu však přispěla nejen dobrá výkonnost samotných akciových investic, ale samozřejmě také výrazné oslabení koruny po intervencích ČNB,“ dodal Richard Siuda.

Akciové trhy mohou i výrazněji kolísat. „Pokud je však investiční horizont dostatečně dlouhý, poskytuje dostatek potenciálu pro výrazně vyšší výnos než zcela konzervativní strategie transformovaných fondů,“ vysvětlil Richard Siuda a doplnil: „Věříme, že mladší klienti, kterým zbývá do důchodu ještě 20 nebo více let, si toto uvědomí a budou své úspory z transformovaných fondů postupně přesouvat, protože vliv na jejich rentu v důchodu je zcela zásadní.“

Rozložení Conseq globálního akciového účastnického fondu:

ISIN

Produkt