Středa 30. září. Svátek má Jeroným.

Pavel Kysilka je bankéřem roku podle britského ACQ Finance Magazine

Generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny Pavel Kysilka získal v soutěži ACQ Global Awards 2012 ocenění Banker of the Year 2012 a stal se tak nejlepším bankéřem roku. Česká spořitelna bodovala v soutěži i loni, kdy se stala korporátní bankou roku ve střední Evropě a získala ocenění Corporate bank of the year for Central Europe.

Soutěž pořádá britský časopis ACQ Finance Magazine. Finanční instituce a jejich představitele do soutěže nominují čtenáři časopisu a o výsledcích rozhodují novináři a ekonomičtí odborníci. Soutěž ACQ Global Awards zahrnuje přes 60 kategorií a britský měsíčník ACQ Finance Magazine ji pořádá od roku 2004. Časopis se zaměřuje na oblast fúzí a akvizic po celé Evropě a má více než 31 tisíc čtenářů.

Česká spořitelna již v letošním roce získala několik prestižních ocenění. Například v červenci 2012 zvítězila v soutěži Euromoney v kategorii Best Bank in the Czech Republic 2012 a stala se tak nejlepší bankou v České republice. Americký časopis Global Finance pak v březnu 2012 zvolil Českou spořitelnu nejbezpečnější bankou střední a východní Evropy a udělil ji ocenění World’s Safest Banks 2012 in Central & Eastern Europe.