Čtvrtek 03. prosince. Svátek má Svatoslav.

Novým finančním ředitelem skupiny Saxo Bank je Lars Kufall Beck

Investice Saxo Bank 05.11.2018 | 13:54 0 Komentářů

Lars Kufall Beck byl jmenován na pozici globálního finančního ředitele (CFO) Saxo Bank. Jeho přímým nadřízeným bude Steen Blaafalk, globální finanční a kontrolní ředitel (GFR). Odpovědný ve své nové roli bude Kufall Beck za veškeré záležitosti týkající se financí skupiny Saxo Bank a bude mít dohled nad regionálními finančními odděleními, obchodním plánováním a analýzou. Ve funkci CFO nahradí Rasmuse Lunda, který odchází na místo finančního ředitele kodaňského letiště.

Během své více než patnáctileté kariéry Kufall Beck pracoval na několika manažerských pozicích v oblasti financí. Do Saxo Bank přišel ze skupiny ISS, kde naposled pracoval jako regionální CFO skupiny pro kontinentální Evropu a předtím strávil více než 3 roky jako regionální CFO skupiny pro severský region. Dva roky také vedl oddělení řízení rizik.

Před svým příchodem do ISS pracoval Kufall Beck 3 roky jako senior manažer pojistného oddělení společnosti Deloitte Consulting a předtím byl hlavním pojistným odborníkem dánské společnosti Re Underwriting Agencies. Lars Kufall Beck má bakalářský titul v oboru financí a magisterský titul v oboru pojišťovnictví na Copenhagen Business School. Dále získal certifikát CFA (Chartered Financial Analyst).

Steen Blafalk ke jmenování Kufall Becka uvedl:Lars má hluboké mezinárodní zkušenosti a dobře rozumí legislativě, řízení rizik, financím a finančním instrumentům, což z něj činí ideální osobu, která dokáže společnost posunout dál. Pozice globálního CFO je v Saxo Bank klíčová, bude důležitým partnerem a poradcem výkonného týmu vedení banky.“