Neděle 17. ledna. Svátek má Drahoslav.

NEJLEPŠÍM ČESKÝM EXPORTÉREM PODLE TOP RATINGU BISNODE JE ŠKODA JS

Investice 18.12.2017 | 18:00 0 Komentářů

Již popáté poradenská společnost Bisnode udělila nejlepším českým exportérům mezinárodně uznávané ocenění Top Rating.  Nejlépe hodnocenými exportéry podle Top Ratingu Bisnode za rok 2016 jsou ŠKODA JS, BUZULUK a 2N TELEKOMUNIKACE. Top Rating vydává Bisnode podle metodiky Dun & Bradstreet.

V rámci samostatné kategorie „Nejlepší exportéři dle hodnocení Bisnode“ soutěže Exportér roku (www.exporterroku.com), byly hodnoceny české firmy s největším meziročním nárůstem exportu podle vlastní, mezinárodně uznávané, metodiky Top Rating. Nejúspěšnějším exportérem podle hodnocení Bisnode se za rok 2016, stala společnost ŠKODA JS s meziročním nárůstem exportu o 94 procent.  Následují BUZULUK s meziročním růstem exportu o 52 procent a 2N TELEKOMUNIKACE s růstem exportu o 36 procent.

Prestižní ocenění Top Rating je mezinárodně uznávané hodnocení, které vydává Bisnode na základě metodiky Dun & Bradstreet.“Získat ho mohou jen společnosti, které dlouhodobě splňují přísné podmínky D&B Ratingu. Certifikát je mezinárodně uznávaný a obchodním partnerům potvrzuje minimální úroveň rizika při spolupráci s oceněnou společností. Důvěryhodnost a spolehlivost je klíčovým faktorem spolupráce na mezinárodních trzích,“ říká generální ředitel Bisnode Jiří Skopový.

„Dobrý rating od společností Bisnode pomáhá českém exportérům získat větší kredibilitu při jednání o nových obchodních příležitostech. Jsme rádi, že i v roce 2017 nám Bisnode pomohl ocenit nejlepší tuzemské vývozce“, dodává Zdeněk Somr, předseda Středního podnikatelského stavu a hlavní organizátor soutěže.

Soutěž Exportér roku pořádá Střední podnikatelský stav pod záštitou Hospodářské komory České republiky letos již po třiadvacáté. Soutěže se mohou zúčastnit všichni exportéři se sídlem v České republice s ročním objemem vývozu nad 100 milionů korun.

TOP 10 exportujících společností podle Top Rating za rok 2016

Pořadí Název firmy Nárůst exportu