Úterý 20. srpna. Svátek má Bernard.

ING Životní pojišťovna a ING Penzijní společnost mění název. Bude z nich NN

PenzePojištění 19.02.2015 | 11:45 1 Komentář

S komunikací změny značky pomůže skotský herec Ewan McGregor (Tisková zpráva: ING)

23. března 2015 dojde k přejmenování ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti na NN. Již od 21. února však poběží úvodní kampaň, která chystanou změnu oznámí. Tváří kampaně předcházející rebrandingu firmy je populární skotský herec Ewan McGregor, známý z filmů Moulin Rouge, Trainspotting nebo z nového celovečerního snímku Mortdecai.

Změna názvu uvedených společností je důsledkem procesu postupného oddělování pojišťovací části ING od ING Group, jehož první etapa byla završena v loňském roce vstupem NN na amsterdamskou burzu Euronext. Pro ING Bank se nic nemění, ta bude i nadále působit pod svou stávající značkou. Nový název pojišťovací části odkazuje k původnímu označení Nationale-Nederlanden, pod kterým společnost v historii působila a dodnes v některých zemích působí. V roce 1992 pod tímto názvem dokonce vstoupila na český trh jako první zahraniční pojišťovna.

Kampaň předcházející samotnému přejmenování ING na NN startuje v České republice 21. 2. 2015. Její součástí je televizní spot s hercem McGregorem a prezentace v on-line médiích včetně sociálních sítí. Od konce ledna jsou klienti o změně jména rovněž informováni prostřednictvím klasických dopisů i elektronicky. Na TV spoty s Ewan McGregorem plynule naváže od 23. 3. 2015 hlavní kampaň lokální provenience, která se zaměří na komunikaci změny značky ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti na NN.

„Název NN byl zvolen právě kvůli odkazu na Nationale-Nederlanden, na původní název pojišťovny, jejíž jméno u nás nikdy neztratilo zvuk. Poukazuje na působivou tradici naší firmy v oblasti pojištění, a je zároveň i symbolickou tečkou za společným působením s bankou. Pro mě osobně je navíc rebranding velmi emotivní záležitostí. Když jsem do této firmy před 15 lety nastoupila, podepisovala jsem pracovní smlouvu na hlavičkovém papíře Nationale-Nederlanden. Klienti se zároveň ničeho nemusejí obávat. I když se mění naše jméno, my zde pro ně zůstáváme a i nadále jim chceme být spolehlivým partnerem,“ uvedla Renata Mrázová, generální ředitelka ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti ČR.

NN Group
ING Životní pojišťovna a ING Penzijní společnost, po 23. 3. 2015 NN Životní pojišťovna a NN Penzijní společnost, jsou součástí finanční skupiny NN, která své služby poskytuje více než 15 milionům klientů v 18 zemích, kde o ně pečuje 12 000 zaměstnanců. NN Group navazuje na 170letou tradici v oboru finančních služeb. Její název je odkazem na pojišťovnu Nationale-Nederlanden, pod jejíž vlajkou NN v minulosti působila i u nás.

NN Group se zaměřuje především na životní pojištění, důchodové spoření a investiční management, v některých zemích ale poskytuje i bankovní a další pojišťovací služby.

Jeden komentář: “ING Životní pojišťovna a ING Penzijní společnost mění název. Bude z nich NN”

1. Radek B. napsal:

Teď nově NN nabízí také neživotní pojištění, takže pojištění vozidel, majetku, odpovědnosti a především cestovní pojištění viz jejich stránky http://www.pojistovna­.nn.cz/nezivot­ni-pojisteni