CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

08. 09. 2014

Subjekty:

Fond Investiční společnosti České spořitelny Top Stocks má osmileté výročí, jeho hodnota se téměř zdvojnásobila

Během osmiletého trvání fondu vzrostla hodnota podílového listu o 97 %

Za poslední rok vzrostla hodnota jednoho podílového listu fondu ISČS Top Stocks o 24,7 %

Fond ISČS Top Stocks překonal svůj benchmark o 4 % ročně

Akciový otevřený podílový fond Investiční společnosti České spořitelny Top Stocks oslavil koncem srpna osm let od svého založení a svým investorům daroval u této příležitosti pěkný dárek: hodnota fondu se za dobu jeho existence téměř zdvojnásobila. Jen za poslední rok vzrostla hodnota jednoho podílového listu fondu ISČS Top Stocks o 24,7 % a do fondu nově přiteklo 1,081 mld. Kč. Po osmi letech má fond 3,731 mld. Kč čistých aktiv.

„Fond ISČS Top Stocks je vhodným nástrojem pro plnění dlouhodobých investičních cílů, jako je např. spoření na penzi nebo bydlení. Pokud jste pravidelně investovali do fondu od začátku jeho fungování, přinesla Vám pravidelná měsíční investice zhodnocení 14,3 % ročně,“ říká Ján Hájek,portfolio manažer fondu ISČS Top Stocks.

Během trvání fondu vzrostla hodnota podílového listu o 97 % a ISČS Top Stocks překonal svůj srovnávací index o 51,2 % (index se zvýšil o 45,8 %). Průměrné roční zhodnocení jednorázové investice do fondu ISČS Top Stocks tedy činilo 8,84 % a fond překonal svůj benchmark o 4,01 % ročně.

Investiční společnost České spořitelny magazín World Finance letos ocenil jako nejlepší investiční společnost v ČR.