CZK/€ 25.165 +0,04%

18. 03. 2014

Subjekty:

Equa bank poskytla 3 krát více úvěrů malým a středním podnikům

„V průběhu roku 2013 jsme se ještě pořád setkávali s důsledky doznívající recese, a to především v prvním pololetí. Firmy převážně pořád šetřily na provozních výdajích a dále odkládaly investice do výrobních kapacit. Průmyslová produkce zaznamenala trendové oživení až ve druhé polovině roku. Tržby i nové zakázky začaly dynamicky růst až v posledním čtvrtletí, což se projevilo i na nárůstu zájmu o firemní úvěry. Právě poslední kvartál byl pro nás co do objemu poskytnutých úvěrů tím nejsilnějším,“ říká Vojtěch Záškodný, ředitel firemního bankovnictví Equa bank.

„I v letošním  roce očekáváme pokračující oživení celé ekonomiky, které se pozitivně projeví mimo jiné i v růstu firemních úvěrů. Růst budou především investiční úvěry, a to o více než 5 %. Předpokládáme, že růst se obnoví také u provozních úvěrů, a to kolem 3 %,“ dodává Vojtěch Záškodný.

Equa bank je první a jediná z nových bank, které současně před třemi lety vstoupily na trh, jež se zaměřuje také na segment živnostníků a malých a středních firem a je v této oblasti plnohodnotnou alternativou velkým bankám. Malým a středním podnikům nabízí Equa bank řadu produktů a služeb jako jsou například provozní či investiční úvěry šité na míru nebo nemovitostní úvěry s dlouhodobým splácením či hypoteční úvěry. Kromě toho banka tomuto segmentu poskytuje také běžné účty s inovovaným internetovým bankovnictvím, které splňuje i ty nejnáročnější požadavky klientů, nebo například výhodně úročené spořicí účty. V loňském roce Equa bank rozšířila svoje obchodní zastoupení pro segment SME o 5 kanceláří a nabízí tak nyní celorepublikové pokrytí. O všechny služby lze navíc nově požádat i přes Internet.