Úterý 27. června. Svátek má Ladislav.

Družstevní záložna AKCENTA vykázala v roce 2013 zisk přes 14 milionů korun

Investice 19.03.2014 | 13:58 0 Komentářů

AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo hodnotí rok 2013 jako velmi úspěšný. Čistý zisk dosáhl více než 14 milionu korun. I další čísla záložny AKCENTA ukazují, že se se jí v loňském roce dařilo, přitom na trhu aktivně působí teprve od roku 2009.

„Loňský rok pro nás byl prubířským kamenem, zda dokážeme pozitivní trend výkonnosti a růstu naší družstevní záložny dále rozvíjet a upevnit naše postavení stabilní finanční společnosti na trhu. Což se nám podařilo,“ zhodnotil loňský rok Radovan Martínek, předseda představenstva společnosti AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo. „Vykázali jsme nejenom čistý zisk, který odpovídal našemu dlouhodobějšímu plánu, ale i v dalších číslech se ukázalo, že naše cesta je správná. I nadále tak budeme jednoznačně upřednostňovat postupný, avšak stabilní růst na pevných základech před překotným vývojem,“ dodal Martínek.

V meziročním srovnání vzrostl objem vkladů o 46 %, objem poskytnutých úvěrů dokonce o 54 %. Členská základna se zvětšila o 35 % na celkových 4110 členů.