Neděle 26. září. Svátek má Andrea.

Dobré výsledky podporují akciové trhy v růstu

Investice 24.10.2016 | 17:20 0 Komentářů

Evropské akcie dnes pokračují v růstu z minulého týdne a směřují k svému třítýdennímu maximu. Index Stoxx 600 dnes roste o 0,2 %, podpořen lepšími než očekávanými výsledky společností. Akcie společnosti Philips po zveřejnění 14% růstu zisku ve třetím kvartále posilují o 3,5 %. Ze sektorů dnes nejlépe vychází finanční instituce, které přidávají 1,3 %.

Zlepšující se reportované výsledky a optimismus ze zvýšené akviziční aktivity podporují americké akcie. Index S&P 500 dnes přidává 0,5 % a posiluje ke svému dvoutýdennímu maximu. Největšími přispěvateli jsou dnes IT a finanční sektory v čele s akciemi Microsoftu a Amazonu, které posílily o 1,4 a 1,6 %. Naopak AT&T a Time Warner po oznámení největší letošní akvizice ztrácí 1,6 a 2,7 %.

Pražská burza dnes navázala na páteční růst a index PX si připsal 0,8 %. Nejlépe se dařilo stejně jako v Evropě finančním institucím, když KB posílila o 2,7 %, Erste o 1,5 % a VIG o 1,3 %. Akcie CME v očekávání dobrých výsledků za třetí čtvrtletí posílily o 2,4 %. O2, která dnes ztratila 2,8%, oznámí výsledky za třetí kvartál taktéž zítra.

RICHARD MIŘÁTSKÝ
Equity Analyst