Pátek 04. prosince. Svátek má Barbora.

Česká spořitelna zvyšuje úročení spořicích účtů z 0,2% na 1%

Od 1. dubna zvyšuje Česká spořitelna úročení spořicích účtů z 02% na 1% u služeb Moje zdravé finance, Erste Premier a Erste Private Banking. Tyto služby dnes využívá více než 1,4 milionů klientů Spořitelny, cože představuje 70% primárních bankovních klientů Spořitelny.

Jsme přesvědčení, že spořicí a investiční produkty jsou klíčovými nástroji pro budování prosperity jednotlivců i komunit a proto jsme se rozhodli zvýšit úročení na našich spořicích účtech v rámci služeb Moje zdravé finance, Erste Premier a Erste Private Banking a od 1. dubna zvýšit jejich úrokové sazby z 0,2% na 1 %. Spořicí účty v rámci služby Moje zdravé finance má více než 1,4 milionů klientů Spořitelny. Podmínkou zdravých osobních financí je tvorba odpovídající finanční rezervy, kterou dnes postrádá třetina českých domácností. Jako největší banka v zemi proto chceme klienty více motivovat ke spoření. Právě spoření a odpovídající finanční rezerva je první podmínkou pro efektivní  zhodnocování osobních financí  skrze investiční produkty, penzijní a stavební spoření,“ říká Tomáš Salomon, generální ředitel České spořitelny.