Středa 21. dubna. Svátek má Alexandra.

Česká spořitelna – penzijní společnost připsala svým klientům penzijního připojištění zhodnocení ve výši 1,42 %

Zisk transformovaného fondu penzijního připojištění se státním příspěvkem, který spravuje ČS penzijní společnost, dosáhl za rok 2014 částky necelých 739,5 milionu korun. Valná hromada společnosti celý zisk rozdělila mezi více než 914 tisíc klientů. Zhodnocení jejich prostředků za loňský rok tak dosáhlo výše 1,42 %. Se zohledněním získaných státních příspěvků činí roční zhodnocení průměrně 4,20 %.

Valná hromada ČS penzijní společnosti rozhodla o rozdělení loňského zisku 739,5 mil. Kč

Připsané zhodnocení za loňský rok dosáhlo včetně státních příspěvků v průměru 4,20 %

„Za rok 2014 je tržní podíl celkového objemu prostředků evidovaných ve prospěch našich účastníků transformovaného fondu 17,9 %, čímž jsme potvrdili pozici druhé největší penzijní společnosti v České republice. Ke konci loňského roku jsme 914 tisícům klientů transformovaného fondu spravovali prostředky v hodnotě přesahující 55,7 miliard Kč. Záruka, že nedojde k poklesu hodnoty jejich prostředků, nám předurčuje investovat do aktiv s celkově krátkou dobou splatnosti. Naše portfolio je proto složeno především z bezpečných státních dluhopisů a nástrojů peněžního trhu. A i díky státní podpoře zůstává penzijní připojištění nadále jednou z nejvýhodnějších forem spoření na stáří“, uvedl Aleš Poklop, předseda představenstva ČS penzijní společnosti.

Pravidelné roční výpisy ze svého penzijního připojištění obdrží klienti ČSPS koncem května.