CZK/€ 24.315 -0,14%

CZK/CHF 24.624 +0,05%

13. 11. 2020

Subjekty:

Češi přicházejí na chuť elektromobilům: roste poptávka po financování elektroaut a hybridů

Zelená Autopůjčka, letošní novinka ČSOB Leasing pro výhodné financování a pojištění ekologických aut, má u klientů velký úspěch. Lidé si jejím prostřednictvím pořídili od ledna do konce září vozidla v hodnotě přesahující 85 milionu korun. Ve zbytku roku lze čekat další navýšení počtu financovaných elektromobilů a hybridů, jejichž prodeje meziročně rostou v Česku o desítky procent a překonávají dosavadní maxima.

„Největší zájem v tomto segmentu mají naši klienti o značky Tesla, Hyundai, Škoda, Suzuki a o krále mezi hybridy Toyotu,“ říká Pavel Prokop, generální ředitel ČSOB Leasing a doplňuje: „Ve skupině ČSOB dlouhodobě podporujeme a prosazujeme aktivity směřující k omezení produkce CO2 v dopravě. Zájem o Zelenou Autopůjčku překonává naše očekávání a prokazuje, že budoucnost bude ve znamení chytrých vozidel na alternativní pohon. Jsme také rádi, že přispíváme naší Autopůjčkou k omlazení vozového parku v České republice, který patří k nejstarším v Evropě.“

Celkové prodeje nových osobních vozů letos v Česku kvůli koronaviru klesají, ale aut s ekologickým pohonem se to netýká. „Předpokládáme i nadále pokračování trendu silného meziročního růstu v segmentu elektromobilů a oblíbených hybridů, tedy vozů kombinujících spalovací motor a elektromotor,“ uvádí Pavel Prokop. Na celkovém objemu financovaných ekologických automobilů prostřednictvím Zelené Autopůjčky mají podle něj vedle jmenovaných značek podíl i vozy zn. Volvo a Nissan.

Zelenou Autopůjčku je možné využít pro auta s pohonem Elektro, Plug-in Hybrid, Hybrid, Mild-Hybrid nebo CNG. K úvěru patří zvýhodněné pojištění připravené ve spolupráci s ČSOB Pojišťovacím makléřem a ČSOB Pojišťovnou. Na 4. kvartál 2020 k ní přidal ČSOB Leasing ještě další zvýhodnění pro klienty v podobě povinného ručení zdarma. Klient získá v akci a dle jejích podmínek povinné ručení zdarma na celou dobu splácení při nákupu vozidla s plně elektrickým pohonem. Akce je platná do konce roku 2020.

Čistá mobilita je součástí filozofie ČSOB, která je postavená na šetrnosti k životnímu prostředí a udržitelnosti. V nové ekologicky šetrné a moderní pražské centrále ČSOB Kampus jsou proto pro zákazníky i zaměstnance nabíjecí místa pro elektromobily a parkoviště je přístupné i pro vozidla na CNG a LPG pohon.