CZK/€ 25.265 +0,14%

05. 02. 2019

Subjekty:

Aleš Karo je novým šéfem retailu Sberbank

Od 15. ledna 2019 nastoupil na novou pozici Head of Retail zkušený bankovní manažer Aleš Karo.  „Aleš má za sebou téměř 20 let zkušeností ve finančním sektoru a bude skvělou posilou našeho týmu, která nám pomůže naplnit naši retailovou strategii zaměřenou na poskytování férových, atraktivních a dostupných úvěrových a spořících produktů s velkou přidanou hodnotou,“ říká Edin Karabeg, předseda představenstva a generální ředitel Sberbank.

Aleš Karo řídil jak velké společnosti, tak malé start-upy. Mezi roky 2015-2018 postavil a řídil novou prodejní divizi Fincentra, předtím byl zodpovědný za retailový business pro afluentní klientelu v České spořitelně a také se podílel na reorganizaci retailu Všeobecné úverové banky v Bratislavě. Cenné zkušenosti získal jako Engagement Manager ve společnosti Deloitte, kdy během 8 let vedl řadu klíčových projektů jak v oblasti bankovnictví, tak v oblasti průmyslu nebo IT. Ve volném čase se Aleš věnuje své rodině, cyklistice nebo jízdě na Harley-Davidson.

Nová pozice Head of Retail byla vytvořena v souladu s probíhajícími organizačními změnami v bance. Jiří Antoš, dosavadní Chief Retail Officer a člen představenstva banky, se rozhodl odstoupit na konci roku 2018 ze všech svých funkcí a nadále se věnovat jiným příležitostem mimo Sberbank. Velikost představenstva Sberbank se tím snížila jen na pět členů, neboť od 1. ledna 2019 převzal odpovědnost za řízení retailu na úrovni představenstva Edin Karabeg, předseda představenstva a generální ředitel Sberbank.