Pátek 22. ledna. Svátek má Slavomír.

Aleš Jelínek odchází z Allianz. Novým členem představenstva bude od příštího roku Alexander Hollmann.

Člen představenstva Allianz pojišťovny a Allianz penzijní společnosti a Chief Operating Officer Aleš Jelínek se po třech letech v představenstvu rozhodl pokračovat ve své kariéře mimo Allianz. Od 1. prosince proto odchází a zodpovědnost za resort COO převezme od 1. ledna 2018 Alexander Hollmann.

Alexander Hollmann vystudoval německou University of Mannheim a své vzdělání si doplnil také na University of Waterloo v Kanadě a na ukrajinské Kyiv National University of Economics. Pracoval ve společnosti Accenture, kde působil v rozličných pozicích v IT a projektovém managementu. V Allianz SE působí od roku 2012 a po celou dobu se podílel na velkých změnových a strategických projektech v oblasti IT a Operations.

Jeho zkušenosti pro nás budou velkou devizou, neboť Alexander je odborníkem s velkými znalostmi a jasnou vizí v oblasti, kterou se vydáváme a kterou v České republice považujeme do budoucna za klíčovou,“ řekl k jeho příchodu předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad.

Tisková zpráva Allianz pojišťovna, a. s.