Úterý 26. ledna. Svátek má Zora.

Akvizice zahraničních trhů stála v roce 2016 za úspěchem AKCENTY CZ

AKCENTĚ CZ se rok 2016 vydařil. Čistý zisk překročil očekávání a to hlavně díky úspěšné akvizici zahraničních trhů, kam firma aktivně vstoupila v předchozích letech.

AKCENTA CZ, platební instituce, která realizuje pro exportéry a importéry zahraniční platební styk a devizové operace, vykázal za rok 2016 čistý zisk přes 29 milionů korun. Zisk je nad očekáváním a to i v situaci, kdy společnost výrazněji investovala do příprav vstupu na další evropské trhy, především potom na ten německý a také investovala do nákupu a rekonstrukce nových, moderních kancelářských prostor.

„Za dobrými obchodními výsledky stojí hlavně naše obchodní úspěchy na okolních trzích, kdy jsme například v Polsku vyrostli o 47 % a v Maďarsku o 76 % v objemu klientských transakcí. Nicméně rostli jsme také na českém trhu, i přes jeho „zakonzervovanost“ danou intervencemi ČNB, a to především díky zvýšenému zájmu klientů o termínové obchody převážně v druhé polovině roku,“ doplnil Milan Cerman, předseda představenstva AKCENTY CZ.