Středa 23. června. Svátek má Zdeňka.

AKCENTA CZ v roce 2015 výrazně v zisku

Investice 11.05.2016 | 11:26 0 Komentářů

AKCENTA CZ, platební instituce, která realizuje pro exportéry a importéry zahraniční platební styk a devizové operace, dnes oznámila hospodářský výsledek za rok 2015. Společnost dosáhla po zdanění zisku 26,4 milionů korun, což bylo výrazně nad očekáváním i vzhledem k výrazným investicím do akvizice nových trhů a interních informačních systémů.

AKCENTA CZ rostla také v dalších ukazatelích, ať to byl objem zrealizovaných obchodů, který meziročně stoupl téměř dvojnásobě, nebo růst klientské základny o 10 %. Stále více získávají na oblibě také produkty sloužící pro kurzové zajištění. U nich došlo meziročně téměř k dvojnásobnému růstu objemu.

Předseda představenstva AKCENTY CZ Milan Cerman k prezentovaným výsledkům řekl: „Nad očekávání dobré výsledky se nám podařily v roce, který byl významně ovlivněn intervencí ČNB a tedy velmi nízkou volatilitou na klíčovém kurzovém páru EURCZK. Na druhé straně ekonomické oživení, které bylo zřejmé v řadě evropských států, zvýšilo chuť a hlavně potřebu malých a středně velkých firem obchodovat. Rostli jsme přitom nejenom na českém trhu, ale také na všech ostatních evropských trzích, kde působíme, tedy v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Slovensku,“ a dodal: „Neustále výrazně investujeme do našeho růstu především na zahraničních trzích a vylepšujeme interní systémy, abychom mohli posouvat naše produkty a služby kvalitativně dál.

AKCENTA CZ vykázala v roce 2014 zisk po zdanění 6,61 a o rok dříve 6,69 milionů korun.

Tisková zpráva AKCENTA CZ