Sobota 22. září. Svátek má Darina.

96 % rodičů si uvědomuje, že jsou zodpovědní za finanční vzdělání svého dítěte

• „Na penězích záleží“ je téma letošního světového týdne vzdělávání o penězích a finanční gramotnosti dětí a mládeže Global Money Week 2018, který se koná tento týden.
  • V sobotu 17. března Global Money Week vyvrcholí akcí, která se koná od 10:00 v Praze v Obchodním centru Černý most a kde vystoupí Sebastian, Naty Hrychová nebo Nela Kailová
  • Odborná konference ke Global Money Week se koná ve středu 21. března v České národní bance
  • Global Money Week v České republice organizuje yourchance a EFPA Česká republika za podpory více než 100 partnerů z řad škol a veřejných a finančních institucí

Praha 13. března 2018: „Na penězích záleží“ je téma letošní akce Global Money Week v rámci které se po celé ČR pořádají tematické akce, workshopy a konference na podporu finančního vzdělávání dětí a mládeže. Z průzkumu společnosti ČSOB, která je jedním z partnerů GMW, vyplývá, že pouze 17 % dětí si myslí, že umí správně hospodařit s penězi a dokonce 70 % dětí se chce o financích dozvědět více. Téměř všichni rodiče (96 %) si uvědomují, že mají zodpovědnost za finanční vzdělávání svého dítě.

Marta Gellová, spoluzakladatelka a prezidentka EFPA Česká republika, spoluorganizátor GMW říká:

„Rodiče jsou pro děti životním vzorem, a to samozřejmě platí i v oblasti finančního vzdělávání. Žijeme v době, kdy jsou v rodinách různé finanční rozpočty a různé případy, jak rodiče efektivně či neefektivně hospodaří s penězi. Děti v dnešní době mají často dostatek všeho, ale měly by se jim od malička vysvětlovat třeba jen základní finanční termíny a jak fungují, a především se splácí půjčky, hypotéky či pojištění. Jedním z cílů Global Money Weeku je právě šířit, nejen mezi dětmi, informace týkající se finanční gramotnosti.“

Jana Merunková, ředitelka yourchance o.p.s. a organizátorka této prestižní události dále doplňuje:

„Díky tomu, že se Česko opět připojilo ke Global Money Week jsme jako země zase o krok blíž k tomu, aby každé dítě, žák a student u nás, měl lepší přístup k finančnímu vzdělávání a byl schopen si vytvořit zdravé finanční návyky. Je důležité, aby mladí lidé rozvíjeli své vědomosti a dovednosti v oblasti řízení peněz.“