Sobota 21. září. Svátek má Matouš.

Otevřený dopis Občanského sdružení na ochranu klientů EDBUSY

Členové Občanského sdružení na ochranu klientů EDBUSY poslali minulý týden otevřený dopis prezidentovi, premiérovi, předsedovi Poslanecké sněmovny, předsedovi Senátu a bývalému prezidentovi České republiky Václavu Havlovi. Uveřejňujeme ho v plném znění.

My, členové Občanského sdružení na ochranu klientů EDBUSY, a.s. se sídlem U Sboru 173, 688 01 Uherský Brod a také obchodní zástupci, spolupracovníci a klienti zásadně odsuzujeme přístup a postup státních orgánů vůči společnosti EDBUSY, a.s. se sídlem Josefská 612/15, 602 00 Brno, neboť se bezprecedentními a nestandardními způsoby řeší účelově vykonstruované problémy.

Tyto nestandardní postupy se používají nejen proti společnosti EDBUSY, a.s. a jejím majitelům, ale také proti nám všem výše uvedeným zejména ze strany státního zástupce JUDr. Michala Galáta (Vrchní státní zastupitelství Olomouc), soudce Mgr. Jiřího Peška (Městský soud Brno) a vrchního komisaře kpt. Ing. Kamila Fejty (Útvar odhalování korupce a finanční kriminality, expozitura Brno) a dalších osob.

EDBUSY, a.s. je servisní a zprostředkovatelská společnost. Cílem společnosti je sdružovat různé firmy, společnosti, obchodníky a připravovat s nimi projekty, které dokážou změnit životný styl každého občana, který o to požádá. Společnost EDBUSY, a.s. vždy postupovala podle zákona a v souladu se zapsaným předmětem podnikání. Potvrdilo to Ministerstvo financí ČR dne 11.2.2009 ve svém stanovisku.

Státní dozor a kontrolní orgány se nezaměřily na kontrolu, skutečný stav, povolení a účel činnosti uvedené společnosti. Vzaly pouze v úvahu nestandardní podnět GE Money Bank a na tomto základě vyhodnotily činnost společnosti jako organizování trestné činnosti, její majitele klasifikovaly za podvodníky a kriminálníky a policejní komando činnost společnosti paralyzovalo . Za celý rok však nebyly schopny předložit důkazy nezávislému soudu. Myšlenka systému a programu společnosti EDBUSY, a.s. zcela reálně předběhla možnosti a chápaní doby. Tuto úvahu podporuje i názor prezidenta Klause, který dne 12.3.2009 ve 22.00 hod. na TV NOVA mimo jiné řekl „…myšlenka, že bychom ji (krizi) najednou usekli nějakým geniálním zásahem státu, to není pravda…“, anebo „…že přijde nějaký geniální zásah, který se vymyslí na summitu EU, v pět odpoledne nebo ve čtyři ráno, to je moje polemika…“. Naše polemika je v tom, že státní aparát raději takovou myšlenku zadupe do země, autory a jejich spolupracovníky dehonestuje a kriminalizuje, než o takové myšlence předem diskutovat, uvažovat a polemizovat, když po ní touží snad celý svět.

Prohlašujeme tímto před celým národem, že my členové Občanského sdružení na ochranu klientů EDBUSY, a.s. máme plnou důvěru ve vedení EDBUSY, a.s., známe její filozofii zaměřenou ke prospěchu občanů, své peníze do programu jsme poskytli dobrovolně. Důkazem všeho uvedeného je skutečnost, že doposud nebyl ani jediný klient poškozený ze strany EDBUSY, a.s., ale paradoxně neustále dochází k poškozování tisíců klientů přičiněním státních orgánů tím, že odebraly společnosti veškeré pracovní prostředky, opakovaně zablokovaly účty, absolutně znemožnily plnit závazky vůči klientům, co následně zneužily jako údajný důkaz podvodu vůči klientům.

Pokud si Česká republika chce zachovat statut státu vyznávajícího demokracii a úctu k lidským právům, měli by se ústavní představitelé státu zasadit o co nejrychlejší ukončení tohoto bezpráví a tím zajistit spravedlivé vyřešení vzniklé situace.

Žádáme proto:

1. Aby byli bez zbytečného odkladu na svobodu z vazby propuštěni majitelé společnosti EDBUSY, a.s., pánové Martin Žouželka a Ing. Lukáš Přibyl a bylo podmínečně zastaveno trestní stíhání.

2. Okamžité odblokování všech bankovních účtů společnosti EDBUSY, a.s., neboť na těchto účtech jsou uloženy peníze nás klientů, řádně vydělané a zdaněné, které státní orgány zadržují neoprávněně a nepřiměřeně dlouho.   Podotýkáme, že tyto peníze byly zadrženy nejen občanům ČR, ale i občanům jiných států EU, čím celá kauza dostala mezinárodní rozměr.

3. Zabezpečení spravedlivého finančního odškodnění EDBUSY, a.s., a to do výše škod, které jí byly neadekvátními zásahy státních orgánů způsobeny, jakož i odškodnění klientů, kteří díky těmto zásahům utrpěli v mnohých případech nenahraditelné škody a budou individuálně náhradu škody po státu uplatňovat.

4. Okamžité vrácení zabaveného majetku (PC, notebooky, veškerá písemná dokumentace v nepoškozeném stavu), který byl EDBUSY, a.s. zabaven 27.3.2008, následně pak 5.2.2009.

5. Vytvoření nezávislé vyšetřovací komise za účasti zástupců Občanského sdružení na ochranu klientů EDBUSY, a.s., která dokáže nestranně posoudit činnost společnosti EDBUSY, a.s. a zároveň prošetřit dosavadní postup orgánů činných v trestním řízení.

My, klienti, obchodní zástupci, spolupracovníci, kteří jsme poškozeni díky postupu státních orgánů ČR, jsme dosud projevili dostatek trpělivosti a občanské statečnosti po dobu celého roku, neboť jsme doufali ve spravedlivé vyřešení veškerého bezpráví, které bylo vůči nám vykonáno. Toto bezpráví nabývá den ze dne větších rozměrů. Vážený pane prezidente, premiére, předsedo Poslanecké sněmovny, předsedo Senátu a vážený pane Havle, obracíme se na Vás s důvěrou, že státnicky, důstojně a zodpovědně ze svých postů zhodnotíte danou situaci a nepřipustíte další poškozování tisíců občanů této země a jejich rodin. Vkládáme ve Vás naši důvěru a děkujeme, že tomuto případu budete věnovat mimořádnou pozornost až do jeho vyřešení.

V Brně, dne 19.3.2009

JUDr. Josef Zdráhal

Předseda výboru Občanského sdružení

na ochranu klientů EDBUSY, a.s.

Tagy EDBUSY podvod

31 komentářů: “Otevřený dopis Občanského sdružení na ochranu klientů EDBUSY”

1. vlk napsal:

Tento odkaz si dobře přečtěte
    Jako nejkřiklavější důsledek zcela stejného zásahu státní správy byla likvidace Poldi Kladno, která byla účastníkem tohoto projektu a jako taková musela být co by největší konkurent firmy Mannesmann v oblasti vysocelegovaných a speciálních ocelí v rámci SESR sešrotována.

2. vlk napsal:

pánové Zámečník a Kuchta jsou zřejmě účastníky řízení a jejich informace vyplývají ze skutečností, které si jako účastníci řízení ověřili po nahlédnutí do spisu. V opačném případě jsou jejich stanoviska převzata z agentury JPP.

• Petr Zajíc napsal:

Pánové Zámečník a Kuchta se opakovaně setkávali se zástupci Edbusy a opakovaně nabízeli vedení Edbusy prostor pro vyjádření, vysvětlení systému a klidně i k dementování závěrů, ke kterým došli na základě známých i společností zatajovaných skutečností.

Mimochodem by mě zajímalo, jaká konkrétní stanoviska máte v souvislosti se zveřejněním celého dopisu rozesílaného společností Edbusy na mysli? Vše, co je v dopise uvedeno, jsou stanoviska vedení Edbusy, nikoli pánů Zámečníka a Kuchty ;-).

3. Piatok napsal:

TAm sme svedkami, čoho všetkého sú schopní konkurenti EDBUSY.

4. JaZak napsal:

…a tak by sme sa nikdy nestretli,iba v diskusii,na tomto fóre, pri obsahu tohto Otvoreného listu OS na ochranu klientov Edbusy. Každého prianie by bolo určite príjemnejšie, stretávať sa, zoznámiť sa, za iných okolností.

5. JaZak napsal:

Projekt bol v prospech všetkých zúčastnených štátou,členovia chceli pracovať doma, doma platiť dane,doma odvázať si všetky legislatívne povinosti.Doma udržať deti, rodiny na určitom slušnom šandarde, zodpovedajúcom prevažne vyššej stredne vrstve, ktorá je na zániku, to je ťahúň vo všetkých spoločnostiach. Za toto nás tak skriminalizovali. My sme generácia vychovaná v československu a priateľstvá, spolupráce trvajú, chceme len pracovať po svojom. Nie sme darebáci, že na začiatku boli FProdukty to dáva logiku, nie?

• Jozsef Lengyel napsal:

Mám jednu otázku. Které státy se do Vašeho projektu zapojily?

• JaZak napsal:

Česko-Slovensko-Maďarsko-, posledne sa pripojilo Poľsko, z východu sa zaujímajú Ukrajinci

• Jozsef Lengyel napsal:

O Česku vím, na Slovensku je také mnoho věřících, pokud si ovšem dobře pamatuji, z Maďarska Vás tamní národní banka vykázala už před rokem s oddůvodněním, že na zprostředkování finančních produktů nemáte potřebná povolení.
          Účast Ukrajinců by dle mého soukromého názoru mohla být velice přínosná. Spousty klientů Edbusy čekají na plnění slibů, nebo na vrácení investovaných peněz, někteří i déle než 1,5 roku a pokud by schopní Ukrajinci byli na jejich straně, možná by se jim ty peníze konečně podařilo z Edbusy nebo z jejích OZ vytřískat.

• JaZak napsal:

To je len článok v Google, predsa sme v Kluboch všetko slušní ľudia. Keď sa to uvádzalo do praxe, boli tam nejaké legislatívne chyby, tie sa odstránili, a k tomu naviažte, že ani sa nám nedovolili realizovať poriadne na trhu, a koná sa, čo sa koná….
            My systému a projektu EDBUSY veríme…

• OZ napsal:

Požádat u půjčku u EDBUSY a.s. může kterýkoliv člověk z EU !

• Jozsef Lengyel napsal:

Požádat o půjčku si nepochybně může každý člověk z EU, ze zemí Evropy mimo EU, z Asie, Afriky, Jižní i Severní Ameriky, z Austrálie a dokonce i z Oceánie. Jen s tím plněním ze strany Edbusy a jejích investorů je to už rok nějak na levačku. Šéfové Edbusy jsou v base, účty s penězma, na které vybírali poplatky od klientů, jsou zablokované policií a OZ, jako jste vy, už naslibovali tolik termínů pro vyplácení půjček, že se ani na prstech obou rukou nedají spočítat.
              Jak tedy správně píšete, požádat o půjčku si může každý. Dostat ji ale nemůže nikdo.

6. Piatok napsal:

Masírovanie je to ,že 25000-com ľudí na rozkaz zablokovali finančné prostriedky,ktorými sme chceli podnikať,alebo si vylepšiť finančnú situáciu.Do dnešného dňa EDBUSY nepodalo žiaden návrh na zmenu zákona,čo sa nedá povedať o tých ,čo ponúkajú produkty ,ktoré ľudí ožobračujú.V dobe krízy je hazardom ,aby pár jednotlivcov neumožnilo šlušný život ostatným ľuďom ,lebo produkty EDBUSY sú pre všetky kategórie ľudí.
    Všetci klienti EDBUSY sú vďační Judr.Zdráhalovi ,že sa postavil za pravdu -za klientov EDBUSY.

• Pepa Vyskotsch napsal:

Zjisti si, jakým způsobem a kdo podává zákony. U této organizace, neboli sekty je zajímavé pouze to, že dovedlo oblbnout tolik lidí.

• Piatok- preVyskotsch 13:10 napsal:

Je to zaujímavé,že toľko ľudí potrebuje produkty EDBUSY ,ktoré nepotrebuje meniť zákony.Zákony sa menia na žiadosť bánk ,aby obmedzili konkurenciu ,alebo lepšie povedané ,aby mohli beztrstne vykonávať protekcionizmus ,ktorý štátnici odsudzujú v konkurencii s inými štátmi.

• b napsal:

ty jsi sekta – kašpare !

• Pepa Vyskotsch napsal:

Sekta je skupina konfliktní s většinovou společností, hošánku.

• Pepovi Vyskotschilovi napsal:

„Sekta je konfkiktní …..“
            Pepa koľko máš rokov?????
            Nestotožňujem sa s Tvojimi myšlienkovými pochodmi.
            Sekta je skupina ľudí a dosť.
            Do ktorej sekty patríš Pepa ??????-pretože stále vytváraš konflikty v a.s. EDBUSY

• A teraz si podskoč napsal:

„Co ťulpasové napíší, ať také ťulpasové čtou. “

„Lidem nezáleží na správných myšlenkách a názorech, nejčastěji se spokojují už jen s tím, že mají slova, kterých by mohli používat.“

• Sam napsal:

Pepa je asi soudruh,který jako ostatní tvrdí,že nás chtějí chránit a pomáhat…že ano soudruhu policajte!

7. Freud napsal:

Konecne se deje neco co je OK.

• antifreud napsal:

A co se konečně freude děje?? NIC se neděje, pouze další blábol zmasírovaných příznivců edbusy, kteří si bláhově myslí, že zákony se budou přizpůsobovat podle toho, co si usmyslí jakýsi JUDr Zdráhal??
      Zákony platí bez ohledu na prpagandů jakéhokoliv uskupení. Podvody jsou trestné a takzvaný projekt edbusy jednoznačně podvodem je!!

• Freud napsal:

Uvidis. Nazor Ti samozrejme neberiem. Jednoznacne to podvod nie je. Zakony nechceme prisposobovat ale chceme ich dodrziavanie aj zo strany statnej moci. A nech zakony „platí bez ohledu na prpagandů jakéhokoliv uskupení.“ Doplnim: „Vratane statnej moci“ A to je tak asi vsetko. A ostatne? Uvidime. Predpokladam ze si ochotny ponechat mi moj nazor. -:) Ja Ti tvoj nechavam.

• Freud napsal:

A eeste maly doplnok. Jednoznacnost plati mozno v exaktnych vedach, a ani tam to nie je jednoznacne. V justicii jednoznacnost jednojednoznacne nefunguje. -:)

• Sam napsal:

Jéje…další soudruh….antifreud