CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

19. 10. 2022

1 komentář

Tři tipy na zajímavou investici do korporátních dluhopisů

 

V době vysoké inflace je velmi složité zvolit správnou investiční strategii. Stejně jako v každém období lze jednoznačně doporučit rozložení rizika a úspory či kapitál rozdělit do několika produktů. Klíčem k úspěšné investici je rovněž výběr produktu s fixním výnosem. Jednou z možností mohou být korporátní dluhopisy. Jejich výnosy se dnes pohybují mezi deseti a dvanácti procenty, takže inflaci zcela nepokryjí. Pokud je ale investor nakoupí v současné době, stejných deset – dvanáct procent budou vynášet i za čtyři roky, až bude inflace opět na nízkých hodnotách. A je zřejmé, že pak se bude jednat o jednu z nejvýhodnějších investic.

Loading



 

Za čtyři roky totiž budou emitenti „nových“ korporátních dluhopisů nabízet třeba už „jen“ šest sedm procent, ale dnes nakoupené dluhopisy si udrží současných dvanáct procent.

Široká nabídka korporátních dluhopisů vyžaduje však pečlivou volbu spolehlivého emitenta. Zkušení investoři doporučují prostudovat veškerou dostupnou dokumentaci k emisi a je vhodné se alespoň telefonicky spojit s emitentem a ověřit základní informace včetně ochoty emitenta komunikovat s investory. Dobrým vodítkem může být také druh podnikání emitenta. Obecně lze říci, že dobré zkušenosti jsou s kvalitními podnikatelskými projekty z oboru stavebnictví, strojního a potravinářského průmyslu.

Od roku 2014 jsme s expertním portálem Dluhopisy.cz získali mnoho zkušeností a znalostí. Z aktuálních emisí bych vyzdvihnul tři velmi zajímavé a kvalitní projekty českých výrobních firem.

Alemar Food Group

Alemar Food Group je předním zpracovatelem masa v Evropě. Díky jedinečné technologii a vlastnímu výzkumu se stal výrobní špičkou ve svém oboru. V současné době jsou základem jeho produkce masové konzervy pro psy a svoje portfolio neustále rozšiřuje, stejně tak jako výrobní kapacity. V letošním roce dokonce již získal certifikaci na prodej masa pro lidskou spotřebu. Dluhopisy Alemar jsou jedním z příkladů, kdy lze úrok 14,5 % zafixovat až na 4,5 roku.

REKLAMA

CEMENTO EKO beton

EKO beton je úspěšná emise z oblasti českého stavebního průmyslu. Společnost CEMENTO EKO-BETON s.r.o. prostřednictvím emise financuje projekt na recyklaci a zpracování betonové suti, ze které vyrábí speciální betonovou směs. Jedná se opět o velmi hodnotnou emisi, neboť vlastník společnosti je dlouhodobě aktivní v oboru stavebního průmyslu a stavebních materiálů a má za sebou již jednu úspěšnou emisi dluhopisů.

TENA EDM PROGRES

Emitentem TENA EDM PROGRES III je zavedená strojírenská společnost s růstovým potenciálem, diverzifikovaným portfoliem klientů a jednou již splacenou emisí. V majetku společnosti jsou stroje a technologie za 18 milionů korun. Rozšířením technologického parku vzroste hodnota hmotného majetku na více než 24 milionů! Jedná se tedy o příkladný projekt českého strojírenského průmyslu a vysoce spolehlivého a prověřeného emitenta.

Autor: Jiří Mesároš, investor a majitel expertního portálu Dluhopisy.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Komentář: Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu

Prezident Pavel se rozhodl vstoupit jako moderátor do politického jednání mezi vládou a opozicí o jedné z nejdůležitějších reforem pro budoucnost České republiky. Toto vlídné gesto, aby bylo dosaženo konsenzu alespoň nad základními obrysy hned na začátku vyjednávání, mělo ale trvání jen pár hodin. Po potvrzeném zápisu […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

23. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Jiří

    8 prosince, 2023

    Bohužel, právě v Tena a Cemento se pan Mesároš škaredě spletl, ačkoli to vypadalo ze začátku slibně. Nyní (jeho ) firma mCzech group skončila kvůli nim v insolvenci a mnoho investorů zřejmě spláče nad výdělkem. Tak snad aspoň ALEMAR vydrží..

    Odpovědět