CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Senior Trend: Výhodný dluhopis, nebo podvod?

 

Internetem se šíří inzerce nového firemního dluhopisu Senior Trend. Nabízí vysoký výnos. Firma je ale napojena na osoby a firmy, před kterými Investujeme.cz již dříve varovalo. Jedná se o podvod?

Loading



 

V červnu tohoto roku jsme varovali před trojicí firem vydávajících dluhopisy s 9% a 10% úročením. Jejich prezentace byly totožné a propojoval je jeden člověk s pohnutou minulostí – Miroslav Jirsa. A on stojí též za novou emisí dluhopisů Senior Trend společnosti HOPE – STAV, a.s.

Dluhopisy Senior Trend na rozdíl od předchozích nabízejí i příběh, na co budou peníze využity. „Naším záměrem je rozšíření činnosti o dovoz, prodej, pronájem a servis elektrických skútrů a vozíků pro seniory a osoby s omezenou mobilitou,“ uvádí na stránkách a doplňuje: „Podstatnou část našich budoucích příjmů bude tvořit pronájem vozíků v turisticky frekventovaných destinacích. Seniorům a mobilně omezeným lidem tato služba umožní snazší dostupnost, plné využití navštívených lokalit a příjemnou relaxaci.“

Příběh o využití prostředků a plánovaném navýšení příjmů zvyšuje důvěryhodnost investiční příležitosti. Společnost HOPE – STAV chce získat dle prohlášení na stránkách až 25 mil. Kč prostřednictvím emise 1 000 ks dluhopisů s nominální hodnotou 25 tis. Kč, splatností 36 měsíců a úročením 9 % ročně. Důvěryhodnost emise ovšem snižují další skutečnosti.

První indicií je, že prospekt dluhopisu není schválen Českou národní bankou (ČNB). To sice není povinnost emitenta, ale bez schválení ČNB nesmí být dluhopis ve veřejné nabídce – to např. znamená, že nesmí být nabídnut většímu počtu než 150 drobných investorů. Bohužel v tomto směru zákon o podnikání na kapitálovém trhu obsahuje řadu výjimek, díky nimž lze i bez schválení prospektu dluhopis veřejně nabízet.

REKLAMA

„Nejčastěji využívanou výjimkou je, že objem protiplnění emise nepřekročí ekvivalent 1 mil. EUR,“ uvádí JUDr. Lumír Schejbal z advokátní kanceláře Schejbal&Partners. Tato výjimka je s největší pravděpodobností využívána i v tomto případě.

Podvod na druhý pohled

První pohled na nabídku dluhopisů Senior Trend je pozitivní – krásný příběh, ještě se sociálním nádechem, dobrý výnos, rozumná splatnost… Druhý pohled ale již tak příznivý není.

„Akciová společnost HOPE – STAV, a.s. byla založena v roce 1997 a věnovala se zejména stavební činnosti. Na trhu je dlouhodobě etablována, přičemž v současné době plánuje podstatné navýšení objemu svých obchodních aktivit,“ uvádí stránky SeniorTrend.cz. Má to ale háček.

„Podstatné navýšeni obchodních aktivit“ rozhodně nebude problém. Firma je sice v obchodním rejstříku vedená od roku 1997, ovšem v poslední účetní závěrce (za rok 2015) má ve výsledcích samé nuly – nevyvíjela žádnou činnost. Z nuly se aktivity zvyšují velmi snadno… důvěru to ale rozhodně nevzbuzuje.

REKLAMA

Stejný pohled je na účetní závěrky z let 2014 a 2013. Několik předchozích let chybí a poslední zaznamenaná činnost byla v roce 2009 – se ziskem 12 tis. Kč, pravda, při obratu 1,229 mil. Kč.

Miroslav Jirsa na scéně

dříve zkoumaných společnostech a jejich dluhopisů vystupoval Miroslav Jirsa v pozadí, byť ne zcela maskován. Byl kupříkladu majitelem a jednatelem britské (zkrachovalé či uzavřené) společnosti, která vlastnila české společnosti vydávající dluhopisy. V případě společnosti HOPE – STAV a dluhopisu Seniort Trend se vynořil jako jediný akcionář.

Posledním notářským zápisem z 23. 8. 2017 si Miroslav Jirsa připravil půdu pro emisi dluhopisů. Přihlásil se s výpisem jako jediný akcionář (na předešlé valné hromadě v roce 2013 pouze předseda představenstva Josef Uhlíř konstatoval, že jsou přítomni všichni akcionáři), změnil představenstvo a upravil stanovy.

Kdo je Miroslav Jirsa?

Jako spolumajitel a jeden z jednatelů stál u konkursu nepojištěné cestovní kanceláře Kvaizbo. Ta vznikla v roce 2000, o rok později již neměla na zaplacení povinného pojištění a přišla o živnostenské oprávnění a v roce 2002 skončila ve ztrátě 29 mil. Kč. Konkurs byl ukončen v roce 2006 pro nedostatek majetku.

REKLAMA

Ani trestní rejstřík Miroslava Jirsy není zcela bez poskvrny. „Jirsa byl obviněn z několika trestných činů, mj. z podvodu. Soud mu nakonec udělil podmíněný trest dva roky na pět let a na čtyři roky zákaz činnosti v oboru,“ uvádí server KrachyCestovek.cz.

Do oboru cestovního ruchu se Miroslav Jirsa vrátil v roce 2014 se společností Ilton Travel. „Oficiálně ale za Ilton jedná jiný podnikatel, který „bydlí“ na obecním úřadě, přesto firma dostala koncesi na provozování CK a spolupracují s ní největší hráči v branži,“ popsal „specifikum“ společnosti server KrachyCestovek.cz v prosinci 2014. Cestovní kancelář se záhy v září 2014 přejmenovala na Ilton Trading. Vlastníkem byla (a stále je) „britská“ společnost Ilton Trade Ltd. Miroslava Jirsy.

Zdroj: Pozor na „výhodné“ dluhopisy. Peníze zpět nedostanete

Závěrem

Investici do Senior Trend rozhodně nelze doporučit. Společnost, která je vydává, se sice honosí 20letou tradicí, ale minimálně několik posledních let byla pouze spící schránkou bez jakékoli činnosti. Také napojení na další společnosti bez historie či s historií bankrotářů prostřednictvím jediného majitele Miroslava Jirsy nezvyšuje důvěryhodnost.

Loading

Vstoupit do diskuze 43 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Analýza: Zpátky do reality – pravidelný příjem v roce 2024

Investování za účelem dosažení pravidelného příjmu se oproti předpandemické době nízkých úrokových sazeb a kvantitativního uvolňování radikálně změnilo. Poprvé po mnoha letech může být úrok na peněžním vkladu lákavou alternativou. „Uložení“ peněz v ultradefenzivní hotovosti však obnáší vlastní rizika a nenabízí žádnou příležitost ke kapitálovému zhodnocení. Rok […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

14. 03. 2024

Úrokové sazby zůstávají na vyšších číslech. Znamená to příležitost zisku na dluhopisech?

Fed se na konci ledna k úrokovým sazbám vyjádřil více než jasně. Oznámil, že již skončil s navyšováním sazeb, avšak není připraven na postupné snižování. Očekává se tak, že úrokové sazby zůstanou ještě nějakou dobu na vyšších číslech. Je toto příležitost pro investování do státních dluhopisů?

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

08. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Flener Pavel

    7 prosince, 2017

    Český stát se chová zločinně, když nechá tyto podvodníky působit. Zejména proto, že obětí jsou staří lidé, kteří nemají informace a snadno naletí. Žádný slušný stát nic takového nestrpí, proto lidé platí daně a živí veřejnou správu, aby je příp. před podobnými zloději ochránila. V ČR a ve vedení státu u nás ale slušní lidé nejsou a občané jsou jim lhostejní. Je to smutný příběh….

    Odpovědět

  • Karolina

    11 ledna, 2018

    Nic noveho pod sluncem. Zrejme to nekomu nejen v politice vyhovuje. Neni tomu tak davno, co podvodnik pod nazvom „www.hodnedobry.cz“ nabizel zbozi za nakup bitcoinu a doted neni zname, co policie vyresila presto, ze kupujici zjistili jmeno podvodnika i to, ze uz mel snad nekolik desitek „spolecnosti“ , ktere byly v bankrotu.
    Je zahadou, jak muzou urednici vydavat zivnost, proc nekonaji, kdyz vedi, ze jde o pochybnou osobu, proc mu nezablokovala fio banka ucet, kdyz byla informovana o podvodu, proc musi rozhodnou soud a nemuzou to pozadovat vysetrovatele. Jak je mozne, ze se najednou penize vypari, jako voda v hrnci na sporaku…

    Odpovědět

  • Dan

    30 ledna, 2018

    Rozhodně žádné tyto dluhopisy NEKUPOVAT! Jedna z firem PETLAS CZ je dokonce v registru nespolehlivých plátců daní, a jak již bylo uvedeno výsledky nulové, nehledě na jiné okolnosti okolo jmenovaného pána. Takže se nenechejte zlákat a když máte peníze nazbyt, tak raději třeba do dobročinných projektů. I když 9% p.a. není úplně nereálné , znám projekty které umí takto zhodnotit, jen je potřeba velké obezřetnosti a vše si důkladně prověřovat, nejlépe reference.

    Odpovědět

  • Jan Lexman

    30 srpna, 2018

    Proč stát chrání podvodníky a zloděje? Je to tím, že v nejvyšších státních funkcích sedí lidé obdobní dobře placení z našich daní a stále ve velkých částkách se jim platy zvyšují a ti nechávají okrádat nezostyšně seniory a jiné. Je to hanebnost vejvyššího stupně proti které není odvolání!!! Pak je volte……Viděl někdo slušného politika? Ať dá vědět, já se to rád dozvím.

    Odpovědět

  • Jan Lexman

    30 srpna, 2018

    Proč stát chrání podvodníky a zloděje? Je to tím, že v nejvyšších státních funkcích sedí lidé obdobní dobře placení z našich daní a stále ve velkých částkách se jim platy zvyšují a ti nechávají okrádat bezostyšně seniory a jiné. Je to hanebnost vejvyššího stupně proti které není odvolání!!! Pak je volte……Viděl někdo slušného politika? Ať dá vědět, já se to rád dozvím.

    Odpovědět

  • Pavel Brádle

    30 srpna, 2018

    Jsem jeden z těch , kteří slepě věří ve spravedlnost a trestnost . Z našetřených úspor jsem bláhově zakoupil dluhopis Fa. HOPE-STAV. Již po koupi jsem si otevřel tyto stránky , kde jsem se na vlastní oči přesvědčil , že jsou u nás investoři , kteří bez mrknutí oka okradou i postiženého důchodce !!! Je mi z toho opravdu smutno , když pomyslím , jak těžko se v dnešní době ušetří pár korun . Již nechci slyšet žádnou nabídku z naší krásné Prahy . Tam je to hlavní semeniště lumpů a zlodějů , na které je i justice krátká . Do kdy budeme tyto lumpy podporovat ??? Nepochopím , že někdo může vydávat dluhopisy i když je na něho trestní oznámení ??? To už je opravdu vrchol neschopnosti naších orgánů !!!

    Odpovědět

  • Jiří Janeček

    31 srpna, 2018

    Dobrý den,
    i já jsem zakoupil dluhopisy firmy Hope-Stav v prvním termínu výplaty úroků bylo vše v pořádku ale u druhé která měla termín 23.08.2018 zatím marně čekám.Pomalu se loučím s penězi o které jsem byl zřejmě touto firmou okraden.Nechápu jak je toto jednání vůbec možno tolerovat.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 září, 2018

    Přesně tak. I já jsem 23.8.2018 měl dostat úrokový výnos, ale stejně marně čekám.

    Odpovědět

  • Hana Racková

    31 srpna, 2018

    Také jsem koupila dluhopisy a 23.8.218 jsem nedostala úrok. Ví někdo, co se proti tomu dá dělat?

    Odpovědět

  • anonym

    5 září, 2018

    Kontaktujte Policii.

    Odpovědět

  • Marta

    1 září, 2018

    Děkuji za všechny příspěvky a zkušenosti kupců dluhopisů firmy HOPE-STAV, a.s. – uvažovala jsem o investování, ale naštěstí jsem vyhledala informace a přečetla o podvodech.
    Jen nemohu pochopit, proč se na tyhle finanční pseudo-podnikatele nenajde nějaká zákonná „páka“ – důvěra v ochranu našich občanů státem, potažmo námi zvolenými politiky je mizivá – škoda!

    Odpovědět

  • anonym

    5 září, 2018

    KONTAKTUJTE POLICII CESKE REPUBLIKY.

    Odpovědět

  • Štefan Liška

    12 září, 2018

    Snad to dopadne dobře i když…
    Dosavadní výnosy chodí opožděně cca 14 dní, ale ne vždy v odpovídající výši…mailem jsem reklamoval, tak čekám. Na jeden mail v únoru 2018 odpověděli, na druhý z 5.9. zatím ne. Dnes jsem poslal další, tak uvidíme. Nezbývá než doufat a věřit, jinak kontaktovat a řešit přes policii….

    Odpovědět

  • Eliška Skřivanová

    17 září, 2018

    Doporucuji spotrebitelsko-poradensky server http://www.rizikovedluhopisy.cz, ktery varuje pred podvodnymi/rizikovymi emisemi. Prosim o jeho sdileni a zajimave podnety. Zaroven vsem preji mnoho stesti a sil ve Vasem sporu!

    Odpovědět

  • Štefan Liška

    25 září, 2018

    12. 9. jsem napsal krátký komentář k dosavadnímu vývoji ve věci dluhopisů Senior Trend. Vzhledem k tomu, že emitent nereagoval ani na můj další e-mail ze dne 12. 9. a nereagoval ani na doporučený dopis ze dne 18. 9. 2018, podávám 26. 9. 2018 trestní oznámení příslušnému oddělení Policie ČR na firmu Hope Stav a.s. jako emitenta uvedených dluhopisů. Doporučuji všem investorům aby učinili co nejdříve totéž, pokud tak již neučinili. Nelze tolerovat tyto praktiky a nesmíme se s tím smířit a pouze konstatovat, že jsme pravděpodobně naletěli na „bohulibý podnikatelský záměr“ , který měl pravděpodobně jiné cíle, než pomoc seniorům výrobou a distribucí různých zdravotních pomůcek a zhodnocení našich finančních prostředků. S největší pravděpodobností se jedná o cílené podvodné jednání osob stojících za tímto projektem. Musíme konat a proto neváhejte a obraťte se svými pohledávky rovněž na orgány činné v trestním řízení. Věřím, že spravedlnost není úplně slepá…tak uvidíme.

    Odpovědět

  • Jan

    16 října, 2018

    Pane Liško,
    došlo, prosím, k nějakému posunu věcí od Vašeho příspěvku ze dne 25.9.2018? Patřím k „postiženým“.

    Odpovědět

  • Anonym

    28 srpna, 2019

    Policie mě v září 2018 odkázala na MF a ČNB, kde jsem napsal e-maily…. Poskytl jsem jim základní informace a jejich odpovědi byli ve smyslu, že pouze dozoruji, kontroluji,….se závěrem, že se tím budou zabývat. Mezitím čas plynul a samozřejmě v únoru 2019, nebyli žádné provize, pouze dopis jak špatně odhadli situaci a že vše bude v řádu několika týdnů vyřešeno. Teď je další výplatní termín (srpen 2019) a opět nic. Takže počkám cca 1 měsíc a opět půjdu na policii s podáním trestního oznámení. V každém případě, se musí jednat aby se něco dělo….jinak podvodníci budou mít na vrch a to přeci nechceme.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 prosince, 2019

    Nevíte náhodou jestli je podána společná žaloba na zloděje ze Senior Trendu.V březnu jsem chtěl podat žalobu ale na policijí mi zdělili,že tresný čin to bude jak mi peníze tam vložené nevráti.

    Odpovědět

  • Jana Froňková

    16 listopadu, 2018

    Dostala jsem zajímavou nabídku na investování do dluhopisů firmy Hope-stav s.r.o. Po vyhledání informací o této firmě a její podezřelé historii přeposílám tuto nabídku policii ČR, aby zaznamenala další snahy o obohacování podvodníků na úkor seniorů a invalidů.
    Děkuji portálu „investujete“ za varování. J. F.

    Odpovědět

  • Beran

    7 prosince, 2018

    Prosí mohl by mě někdo poslat e-mail na tuto společnost.Na doporučený dopis nikdo nereaguje.

    Odpovědět

  • Radek

    7 prosince, 2018

    Hm… a proč si myslíte, že na e-mail zareagují?

    Odpovědět

  • Petr Wrobel

    2 ledna, 2019

    V prosinci 2017 jsem koupil 2 ks dluhopisů Hope-Stav. V únoru 2018 žádné 31.8.2018 mi vyplatili 1896 Kč tak jsem zvědav jak to bude dál.

    Odpovědět

  • Vojtěch

    4 března, 2019

    Hope-STav Miroslav Jirsa jsou podvodníci nekomunikují

    Odpovědět

  • Jaroslav

    6 března, 2019

    Také jsem koupil dluhopisy, v únoru 2018 přišlo zhodnocení téměř 9% dále pak v srpnu 2018 podstatně méně a teď v únoru 2019 zatím nic. Budu vyčkávat, nic jiného mi nezbývá. Také se obávam o své peníze.

    Odpovědět

  • Ladislav

    14 března, 2019

    Pan Jirsa je podvodník! Takoví patří za mříže!!!!!

    Odpovědět

  • Petr W.

    5 dubna, 2019

    V březnu jsem podal trestné oznamení a bylo mi sděleno,že se prozatím o podvod nejedná a podvodem se stane ,když nevrátí peníze tam vložené.

    Odpovědět

  • Karol

    5 dubna, 2019

    Nevrátenie peňazí tak isto ako nezaplatenie faktúry nie je trestný čin. Ak si niekto požičiava a vie, že nevráti, je to trestný čin podvodu. Ale tam treba dokázať úmysel. Hope stav naposledy odovzdal účtovnú závierku v roku 2016 a sú tam samé nuly. Neodovzdanie účtovnej závierky je porušenie zákona (občianskoprávne nie trestné). Ale teraz pozor: v SR (a zrejme aj v ČR) ak má firma aspoň dvoch veriteľov a dosiahne záporné vlastné imanie, majiteľ je povinný ju dať do konkurzu. Ak to neurobí, je to trestný čin. Firma Hope stav istotne už dávno dosiahla záporné vlastné imanie. Ak si policajti myslia, že nie sú oprávnení zasiahnuť, tak nech tam pošlú daňovákov. To by malo stačiť na zistenie toho, že firma už má záporné vlastné imanie. A môže sa začať trestné stíhanie.
    Kupujte dlhopisy len na burze
    https://www.fio.sk/akcie-investicie/dalsie-sluzby-fio/kalulacka-investovania

    Odpovědět

  • Jiří Janeček

    11 září, 2019

    Dobrý den,
    protože jsem od firmy HOPE-STAV senior trend nedostal úroky ani 23.08.2018 ani 25.02.2019,jak slibovali,napsal jsem jim 10.09.letošního roku doporučený dopis.Dnes,tedy 11.09 mi pošta sdělila,že si jej HOPE-STAV nevyzvedl.Tak takhle se podniká v ČR v současné době mi dluží cca 14 000 Kč. to se blíží doba kdy by měli vracet i vložené deseti tisíce

    Odpovědět

  • host

    23 září, 2019

    Nejen Hope Stav,ale i Petlas,kde figuruje pan M.J nevyplácí úrok z výnosu dluhopisů.Za krátkou dobu má dojít ke splacení dluhopisů.Asi budeme všichni věřitelé hodně zklamaní.Bude třeba se spojit a podat společnou obžalobu na jednatele.

    Odpovědět

  • Josef Zeman

    27 září, 2019

    Dobrý den, rád se připojím k hromadné žalobě na senior trend.

    Odpovědět

  • "Jirsové dluhopisy"

    9 ledna, 2020

    Po delší době, vzhledem k tomu že se pořád nic neděje a čas se krátí, jsem se rozhodl opět navštívit PČR a podat trestní oznámení. Nelze čekat do nekonečna. Na moje dopisy které jsem psal na MF a ČNB, jsem dostal odpověď v duchu mé informace viz. 28.8.2019, jsem na základě opětovného dotazu na ČNB jak naložili s mými informacemi dostal odpověď, že uvedená firma HOPE-STAV a.s. za porušení řady norem a směrnic dostala pokutu 400 000,- Kč. To samozřejmě neřeší naši situaci a protože se pořád nic neděje zítra (10.1.20200) podávám na PČR trestní oznámení. Uvidím jak to dopadne, když tak podám informaci. V konečné fázi asi bude potřebné spojit síly a v této záležitosti postupovat společně. Sice si nedělám velké iluze, ale v žádném případě nemíním pouze bědovat a čekat, že to za mne snad někdo vyřeší. Bohužel je to i naše vina, že jsme si uvedenou firmu řádně neprověřili, nic méně nemůžeme se spokojit se stavem aby „zloděj“ Jirsa a jemu podobní vesele okrádali slušné a poctivé lidi. Nevím proč stát v této záležitosti nevyvíjí přiměřené aktivity v oblasti legislativy a kontrolních mechanizmů, aby se předcházelo takovým případům. Není možné všechno komentovat pouze jako že je sloboda slova, podnikání,….a máme to vyřešeno.

    Odpovědět

  • Jirsové dluhopisy

    14 ledna, 2020

    Po zakoupení dluhopisů SENIOR TREND mi byli vyplacený 1x.24.08.2020 má být splacen vklad ale tomu nevěřím tak bych se rád přidal k hromadné žalobě.

    Odpovědět

  • Laco

    14 ledna, 2020

    jo jo nenažraný pitomci dobře vám tak všude se to píše ,že takový úrok je podezřelý tak doufám ,že nedostanete ani korunu za blbost se platí.

    Odpovědět

  • Laco

    16 ledna, 2020

    Tebe se ta chytrost tlačí i z uší.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 ledna, 2020

    Dobrý den, rád se připojím k hromadné žalobě na senior trend.

    Odpovědět

  • "Trestní oznámení na podvodníka Jirsu"

    19 ledna, 2020

    Činím jak jsem slíbil ve svém komentáři ze dne 9.1.2020
    10.1.2020 jsem podal trestní oznámení na PČR, ujala se toho kriminální policie a mimo jiné jsem zjistil, že „náš“ případ je od října 2019 již řešen na státním zastupitelství v Českých Budějovicích. „Mistr“ Jirsa má několik takových případů a všechny jsou již v pozornosti a řešení PČR. Doporučuji všem poškozeným postupovat obdobným způsobem i když z toho co jsem zjistil okolo zloděje Jirsu, nemám moc optimizmu. V každém případě tak učiňte ať se co nejlépe zmapuje jeho zlodějina a spravedlnost dostane zelenou. Nevím však jestli tento zloděj již dávno není někde v cizině a užívá si nakradených peněz. Ale jak se říká, nádej umírá poslední. Tak hodně zdaru a neotálejte. Čím dřív tím líp….

    Odpovědět

  • Anonym

    20 ledna, 2020

    Ber to jako školné. Holt hlupáků je všude dost. Hlavně těch procent p.a., to mohlo být rito, co?

    Odpovědět

  • Osobní zkušenosti s Jirsou a "jeho" firmami

    16 března, 2020

    Dobrý den, máte nějaké č.j. Vašeho podání. Protože jsem rovněž, jak nás tady někdo anonymní nazval, „nenažraný pitomec“, rád se připojím k žalobě. Třebaže jsem včas pochopil moji blbost a dle uzavřené smlouvy jsem poslal výpověď, která byla ještě tehdy přijata HOPE stav a.s. (mám doručenku) – (Vaše zásilka Doporučené psaní s podacím číslem RR898122232CZ, podaná dne 10.9.2019, byla dne 11.9.2019 doručena příjemci zásilky.)další korespondence se mně vracela zpět. (Byla odesláno na všechny firmy, ve kterých Jirsa figuruje(val) – Petlas CZ, Grand koil, Direkto, Britex trade, Relativ group, stejně jako opět doporučeně na adresu bydliště jeho údajného ve Strakonicích, Palackého nám.86. Ta se opět vrátila bez možnosti (dle vyjádření ČP) jejího doručení. (Vaše zásilka Doporučené psaní s podacím číslem RR898013025CZ, podaná dne 24.1.2020 nebyla adresátem zásilky Jirsa Miroslav převzata a bude vrácena zpět na Vaši adresu.)

    Odpovědět

  • Podvod Senior Trend

    3 prosince, 2020

    Dobrý den,
    rád bych se připojil k trestnímu oznámení na Hope-stav, a.s..
    Znáte někdo spisovou značku případu?
    Předem děkuji za odpověď.
    René

    Odpovědět

  • Bořivoj

    17 srpna, 2020

    Dobrý den, mám též od tohoto Senior trend akcie už od roku 2017 se splatností 24.8.2020. Po termínu splatnosti počkám pár dní a podán u PČR trestní oznámení na tuto firmu . Snad se něco výřeší , nebo máme stát , kde se okrádá bezostyšně. Máme ve správě státu všechny potažmu podobné a pak Chráň nás Bože a pojďme tam, kde panuje pořádek!Bořigvoj Míšák V ostravě 17.8.2020.

    Odpovědět

  • Podvodné dluhopisy

    3 prosince, 2020

    Dobrý den,
    znáte spisovou značku trestního oznámení?
    Chtěl bych se přidat.
    Díky za odpověď.

    Odpovědět

  • Vojtěch Jírů

    1 září, 2021

    Patřím mezi poškozené a naše peníze by nám měl vyplatit stát , protože je hlavní viník.

    Odpovědět

  • Ondros

    30 března, 2022

    Už jenom ten název říká že se jedná o podvod. =D Přečtěte si pár kauz na stránce Rizikovedluhopisy.cz, podobných vykuků je dnes celá řada, lidé se snaží o osvětu ale zdá se že spousta rádoby investorů pořád naletí na podvod, který bije do očí!

    Odpovědět