CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

Text: Filip Kučera

07. 02. 2024

0 komentářů

Jak vybrat ty nejlepší dividendové akcie v roce 2024

 

Vybrat ty nejlepší dividendové akcie vyžaduje důkladný průzkum trhu a analýzu. S ohledem na změny v ekonomickém prostředí v roce 2024 mohou investoři dosáhnout optimálních výnosů kombinací stabilního historického vývoje, finanční stability a růstu dividendových výplat. Zde jsou klíčové faktory, na které by měli odborníci na investování zaměřit svou pozornost.

Loading



 

Stabilní dividendová historie

Vyhýbejte se fluktuacím tím, že zvolíte akcie s pravidelným a stabilním výplatním profilem. Analyzujte historii dividendových výplat společností za posledních několik let a vyhněte se těm, které mají v historii výrazné výkyvy.

Dividendový výnos a výplata zisků

Srovnávejte dividendové výnosy různých akcií a vybírejte ty s konkurenceschopnými hodnotami ve srovnání s průměrem. Dále, upřednostňujte společnosti, které mají dostatek zisku k pokrytí svých dividendových závazků.

Finanční stabilita společnosti

Analyzujte finanční zdraví společnosti. Silný bilanční stav a nízký zadluženostní poměr, to jsou klíčové indikátory pro stabilitu.

Růst dividend v čase

Odborníci by měli sledovat společnosti, které systematicky zvyšují své dividendy. Tento růst signalizuje silnou výkonnost a pevnou pozici ve svém odvětví.

REKLAMA

Analýza odvětví a trhu

Zkoumejte odvětví, ve kterém společnost působí, a sledujte makroekonomické faktory, které by mohly ovlivnit stabilitu a růst tohoto odvětví.

Odhadovaný výnos a hodnocení akcie

Provádějte pečlivý výpočet očekávaného výnosu na základě současné ceny akcie a dividendového výnosu. Soustřeďte se na akcie s atraktivním poměrem rizika a výnosu.

Je důležité zdůraznit, že investice do akcií obecně nese rizika, a i přes výhody dividendových akcií by investoři měli provádět důkladný výzkum a zvažovat své investiční cíle, a to ještě před rozhodnutím o nákupu konkrétních akcií.

Nejlepší dividendové akcie pro rok 2024: Kam investovat?

Přehled několika nejlepších dividendových akcií ve Velké Británii a USA pro rok 2024.

 

REKLAMA

Nejlepší britské akcie s dividendami

Unilever PLC
Dividendy: £1.45 na akcii
Odhadovaný dividendový výnos: 3.57%
Historie stabilních výplat a globální portfolio značek.

GlaxoSmithKline
Dividendy: £0.93 na akcii
Odhadovaný dividendový výnos: 7.11%
Farmaceutický gigant s impozantním dividendovým výnosem.
Nejlepší americké dividendové akcie

JP Morgan Chase
Dividendy: $4 na akcii
Odhadovaný dividendový výnos: 2.87%
Jedna z největších světových bank s historií stabilních dividend.

Johnson & Johnson
Dividendy: $4.52 na akcii
Odhadovaný dividendový výnos: 2.77%
Globální farmaceutická společnost s dlouhou historií růstu dividend.

 

Investování do dividendových akcií může být vynikajícím způsobem, jak dosáhnout stabilního příjmu a zároveň profitovat z růstu hodnoty portfolia. Vybrané akcie, jako Unilever, GlaxoSmithKline, JP Morgan Chase a Johnson & Johnson, nabízejí solidní dividendové výnosy a historii stabilních výplat.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *