CZK/€ 25.230 -0,02%

CZK/$ 23.714 +0,00%

CZK/£ 29.540 +0,02%

CZK/CHF 26.023 +0,17%

Text: Petr Zámečník

23. 07. 2014

5 komentářů

Asociace skončila. Obchodníci ji zavřeli

 


 

„Obchodníci s cennými papíry dosud sdružení v České asociaci obchodníků s cennými papíry (dále jen ČAOCP) informují tímto veřejnost o tom, že činnost ČAOCP byla z rozhodnutí jejích členů ukončena,“ stojí na stránkách asociace. K rozhodnutí podle Martina Kuzumplíka, dnes již bývalého prezidenta ČAOCP a současného předsedy představenstva společnosti C yrrus, došlo v červnu tohoto roku.

Proč ke zrušení asociace došlo? „Důvod je prostý – všichni jsme se stali členy AKAT. Více asociací náš malý trh nepotřebuje. Pro OCP to není žádná změna, jen formální. Nadále se chceme scházet a odpověděl k našemu dotazu Martin Kozumplík.

Členové ČAOCP vstoupili do AKAT ČR k 20. květnu 2014. „Valná hromada, kromě běžné agendy spadající do kompetence valné hromady, přijala za řádné členy společnosti BH Securities a.s., Colosseum, a.s., CYRRUS, a.s., PPF Banka, a.s., Raiffeisen investiční společnost, a.s., RSJ a.s. a za přidruženého člena společnost Garanční fond obchodníků s cennými papíry,“  stojí v tiskové zprávě AKAT ČR

Důvod pro zánik ČAOCP je poměrně srozumitelný a jednoznačný. Ovšem lze zaslechnout i jiný názor. Podle Pavla Kočalky, kontroversního ochránce klientských práv z KLV Consulting, který si prošel mimo jiné aktivní drahou i v Capital Partners či jako majitel a CEO společnosti Global Markets, se může jednat o reakci na trestní oznámení, která na asociaci podal za poškozování dobrého jména KLV Consulting. Obchodníci tak měli opustit potápějící se loď asociace před odsouzením k vysokým finančním náhradám.

Tip: Varování asociace před KLV Consulting „ČAOCP varuje veřejnost před nepoctivými poradci

REKLAMA

Nutno podotknout, že KLV Consulting kontroversní minulost svého zakladatele Pavla Kočalky nikdy netajila. Ono by to ostatně šlo jen obtížně. Ve vyjádření k článku „Boiler room: Podvod při investicích do akcií“ společnost uvedla:

„Pavel Kočalka působil jako generální ředitel společnosti Global Markets a v roce 2005 také pracoval pro investičního zprostředkovatele Capital Partners. Rozdíl mezi Kočalkou a českými obchodníky s cennými papíry je jeden a to podstatný. Za jeho více než 3leté funkční období, kdy byl vlastníkem a CEO Global Markets, nebyla společnosti udělena ani jedna pokuta od národní banky! To ovšem nemohou tvrdit naši obchodníci.“

Česká národní banka obchodníkům s cennými papíry pokuty skutečně rozdává. A členové asociace několik pokud obdrželi:

Zdaleka nejvyšší pokutu obdržela společnost Capital Partners, která po ní sama dobrovolně odevzdala licenci a činnost ukončila. Jedná se o tutéž společnost, v níž získával Pavel Kočalka své zkušenosti.

A proč tedy skončila ČAOCP? Při zvážení veškerých informací se jeví jako nejpravděpodobnější důvod uváděný samotnou asociací. Nicméně každý z čtenářů si může udělat vlastní názor.

Loading

Vstoupit do diskuze 5 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

indexy, Pražská burza

Kde brát peníze? Na burze přece…

Kde bankovní financování nestačí, nastupují kapitálové trhy. Na burzu vstupuje sociální síť Pinterest, Lyft, má ho následovat Uber. Vlastníci těchto firem chtějí prodat akcie, které se začnou, bude-li úpis úspěšný, obchodovat na burze.

Text: Radovan Novotný

10. 05. 2019

Počítání peněz - peníze - bankovky - eura - ruce

Kde se nakupují a prodávají peníze?

Před necelými sto lety se pokusil osvětu týkající se půjček, půjčování a investic šířit irský publicista George Shaw (1856 – 1950). „Peněžní trh je místo,“ píše Shaw, kde je „nabídka přebytečných peněz k pronajmutí“. Má jít o „tajemnou instituci, kde ukládají vaše peníze,“ na tomto strhu „se kupují […]

Text: Radovan Novotný

28. 12. 2018


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • burzián

    29 července, 2014

    Zase Kočalka! Noční můra českých kapitálových trhů.

    Odpovědět

  • Kočalka

    7 srpna, 2014

    Je velmi vtipné, že AKAt existuje již od roku 2008. A obchodníci teprve v roce 2014 zjistili, že bude lepší v ní být. Nebude to asi protože minulý rok začali šírit hromadně na svých stránkách lživé informace o KLV Consulting a ty se jím stali osudné. Jako se jim stane osudné, jak nakládali s financemi svých klientů.

    Odpovědět

  • Karel

    10 srpna, 2014

    Tak by měl vysvětlit, proč v Bulharsku po 3 letech skončil … Přitom je to jednoduché: v r. 2010 se na web dostala videa typu https://www.y­outube.com/wat­ch?v=KwTBf99X3PI , zároveň vyvrcholilo tažení proti Capital Partners (viz zatýkání v Maďarsku) a dalších podobně fungujícím brokerům a tak Pavlík musel firmu prodat a zdrhnout zpět na rodnou hroudu ..

    Odpovědět

  • Karel Jebavý

    10 září, 2014

    Pane Kočalko, děkujeme za Váší fundovanou predikci, ale vy už v té době budete v konkurzu a nikoho Váš názor nebude zajímat. Nechápu proč jste takový srab a nepřiznáte že jste KLV přepsal na svou přítelkyni.

    Odpovědět

  • ja

    7 listopadu, 2014

    Prosím všechny klienty,kteří byly u colossea aby se ozvali na:
    mostd@seznam.cz
    S největší pravděpodobností byl na Vás spáchán trestní čin podvodu a táké bylo na vašem účtu prováděno nadměrné obchodování.Jestli se chcete přidat k hromadné žalobě u CNB a připojit se k trestnímu oznámení,napište

    Odpovědět