CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

14. 04. 2015

0 komentářů

Subjekty:

SAXO BANK PŘIDÁVÁ DO NABÍDKY WHITE LABEL AKCIOVÉ OPCE

 


 

Společnost Saxo Bank, specialista na online investice a obchodování, dnes oznámila, že od dubna 2015 rozšiřuje svou nabídku White Label produktů o akciové opce. Tomuto kroku předcházelo spuštění obchodování s akciovými opcemi pro soukromou i korporátní klientelu společnosti Saxo Bank v roce 2014.

Akciové opce přidané do nabídky partnerského programu White Label Saxo Bank umožní koncovým klientům obchodovat s různými třídami aktiv z jednoho konsolidovaného účtu, využívat akcie či dluhopisy jako bankovní záruku a uplatňovat opce online. Mezi další výhody patří možnost využít maržové obchodování s různými produkty a použít akcie jako maržový kolaterál při obchodování s opčními kontrakty, bez minimálního poplatku a bez dalších souvisejících nákladů.

Klienti využívající White Label budou navíc těžit z uceleného marketingového a komunikačního balíčku, který usnadňuje spuštění nového produktu pro jejich koncové klienty.

Rozšíření nabídky White Label o akciové opce je dalším dokladem toho, že společnost Saxo Bank zůstává věrná své strategii trvalého rozvoje platformy pro obchodování na různých trzích. V současnosti umožňuje platforma Saxo Bank obchodování s více než 30 000 finančními produkty, od devizových obchodů (spotových, forwardových a opcí), přes akcie, CFD, komodity a futures, až po opční kontrakty a opce na akcie jednoho druhu.

Patrice Henault, produktový manažer společnosti Saxo Bank pro futures a kótované opce, k tomu poznamenal:

REKLAMA

„Rozšíření naší nabídky odráží rostoucí poptávku po akciových opcích mezi institucionárními i retailovými investory, kterou dokládá i 4% nárůst počtu derivátů obchodovaných na burze (ETD) v roce 2014. Zejména současná volatilita trhu přináší atraktivní investiční příležitosti pro obchodníky s opcemi a investoři si stále jasněji uvědomují, jak se mohou zajistit proti rizikům spojeným s různými typy aktiv, například s akciemi, či jak využít opce jako prostředek k udržení stávajících zisků.

Saxo Bank se i nadále věnuje rozvoji své moderní, efektivní platformy, jež nabízí nástroje a funkcionality zajišťující klientům konkurenční výhodu při obchodování na různých trzích. Rozšíření naší White Label platformy o obchodování s akciovými opcemi představuje významný krok v rozvoji nabídky, a to zejména v době, kdy je poptávka po tomto instrumentu na vzestupu.“ 

White Label program je jedním ze základních stavebních kamenů nabídky Saxo Bank pro institucionární klienty. Jen v roce 2014 Saxo Bank uzavřela více než deset nových partnerství a dnes má v této oblasti více než 120 klientů, včetně deseti bank s mezinárodní působností. Počet klientů, kteří mají zájem o White Label platformu, roste díky jejich snaze o snižování nákladů, i díky skutečnosti, že finanční instituce nedokáží samy držet krok s vývojem technologií obchodování různých tříd aktiv, a současně čelí potřebě dále rozšiřovat nabídku tohoto obchodování pro vlastní klientelu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *