CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

23. 09. 2014

0 komentářů

Subjekty:

KOMERČNÍ BANKA SE STALA GENERÁLNÍM PARTNEREM NÁRODNÍ GALERIE

 


 

„Komerční banka je stabilní a dlouhodobý partner českého umění a kultury a je pro nás ctí podporovat ty, kdo jsou ve svém oboru nejlepší. Vysoce si ceníme práce Národní galerie v Praze. Déle než 200 let přináší díky své sbírce na světové úrovni jedinečné kulturní zážitky. Věříme, že společným partnerstvím můžeme tyto hodnotné aktivity ještě více rozvinout tak, abychom podpořili českou kulturu,“ uvedl při podpisu smlouvy Albert Le Dirac’h.                                                                                                                     

KB je dlouholetým partnerem institucí, projektů a akcí celospolečenského významu. Cílí na oblast kultury, neprofesionálního sportu a vzdělávání. Při výběru sponzorovaných akcí klade důraz především na mimořádný lidský, společenský či umělecký aspekt projektů, které podporuje. Je dlouholetým partnerem Národního divadla v Praze, Festivalu francouzského filmu i dalších uměleckých projektů a událostí.

„Partnerství s Komerční bankou je prvním a nesmírně důležitým krokem Národní galerie na cestě kultivace vztahů s mecenáši umění. Jedině takováto spolupráce s privátním sektorem nám umožní realizovat ambiciózní mezinárodní výstavní program, v jehož rámci představíme již v únoru 2015 v České republice malířské dílo Oskara Kokoschky vznikající během jeho pražského pobytu,“ uvedl Jiří Fajt. 

V rámci partnerství nabízí Národní galerie koncepční spolupráci při péči o uměleckou sbírku Komerční banky, která čítá více než 3 500 uměleckých děl a obsahuje práce evropsky ceněných autorů Karla Malicha, Jana Merty či Antonína Střížka. Komerční banka zase umožní Národní galerii využívat této bohaté umělecké kolekce při přípravě krátkodobých výstav a dlouhodobých expozic. 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Pavel Racocha: Důchodová reforma? Včera bylo pozdě.

Foto: KBPS Důchody v polední době poměrně výrazně rostly. I přesto se stále zřetelněji otevírají nůžky mezi příjmy v produktivním věku a důchody penzistů. Kolik časů zbývá na důchodovou reformu, proč by se se spořením na stáří mělo začít co nejdříve nebo jak penzijní společnosti hodnotí návrh na zřízení […]

Text: Milan Vodička

30. 11. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *