CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

08. 04. 2014

0 komentářů

Subjekty:

Bezkontaktní platby MasterCard PayPass™ nově v automatech DELIKOMAT

 


 

Společný projekt firem MasterCard, ČSOB, DELIKOMAT a Ingenico umožňuje lidem, aby při nákupu v nápojových a výdejních automatech nemuseli pracně hledat či shánět drobné mince, ale pohodlně za kupované zboží zaplatili pomocí bezkontaktní platební karty. Platit bezkontaktně je nyní možné v asi 200 automatech DELIKOMAT po celé České republice umístěných v různém prostředí – od veřejných institucí a škol, přes zdravotnická a sportovní zařízení, až po nádraží a letiště.

O tento způsob placení je mezi lidmi zájem. Z nedávného průzkumu Master Index společnosti MasterCard pro Českou a Slovenskou republiku vyplynulo, že 69 % majitelů karet raději platí jejich prostřednictvím než hotovostí. A ti, kteří vlastní bezkontaktní kartu, pak většinou preferují platbu bez nutnosti zadávat PIN,“ říká Martina Kirchrathová, Commerce Development Director společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko. Tuto možnost jim dává právě bezkontaktní technologie MasterCard PayPass při platbách do 500 Kč.

Polovina lidí používá kartu k placení několikrát týdně a nejčastějším zbožím, za které lidé platí kartami, jsou potraviny a věci každodenní spotřeby. Respondenti navíc vyjádřili zájem platit kartou třeba i u lékaře, na poště či ve veřejných institucích. Takový rozvoj aktivně podporuje ČSOB, která by ráda do budoucna platby rozšířila i do dopravy či do dalších automatů. ČSOB a Era již nyní díky mobilnímu terminálu umožňují akceptaci karet v místech, kde dosud dominovala výhradně hotovost – třeba na tržištích nebo u drobných obchodníků. Možnosti využití jsou v podstatě neomezené. „Vítáme projekty, které jsou netradiční a pokrokové, posouvají nás dopředu a zvyšují komfort našich zákazníků. Aktuálně máme nejzajímavější zkušenosti z projektů bezkontaktních plateb se společnostmi DELIKOMAT, Lukoil a Taiko. Další projekty z oblasti moderních technologií již brzy představíme veřejnosti a je na co se těšit,“ říká Roland Katona, manažer útvaru Acquiring, E-commerce a třetí strany ČSOB a Ery.

Vizí společnosti DELIKOMAT, významného hráče na trhu nápojových a výdejních automatů, je postupná instalace terminálů pro bezkontaktní platby do všech svých prodejních automatů v České republice. V budoucnu by tak bylo možné v automatech zakoupit pomocí bezkontaktní platební karty kompletní sortiment – tedy nejen kávu, ale i cukrovinky, bagety, balené nápoje, chlazená jídla atd.

Pravidelný konzument teplých nápojů z automatu u sebe za rok musí mít průměrně 22 kilogramů mincí, aby si mohl vychutnat svoji oblíbenou kávu! Správný počet mincí ale nemáme vždy po ruce a tak se s bezkontaktní platební kartou cesta ke kávě či jinému občerstvení stává rychlejší, jednodušší a pohodlnější,říká Daniel Novák, projektový manažer společnosti Delikomat.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Zmizí hotovost?

Zmizí hotovost z našich peněženek?

Češi si oblíbili platební karty a nebrání se ani inovativním způsobům plateb za různé zboží. Stále větší počet lidí platí své nákupy přes internetové platební brány. Neznamená to však, že hotovost mizí z českých peněženek, ba právě naopak. Vyplývá to z dat České bankovní asociace.

Text: Karel Pučelík

25. 11. 2019


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *