CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

26. 01. 2017

0 komentářů

Volby se blíží, strany mají připravené desítky milionů korun na kampaně

 


 

Číslo jedna má v tuto chvíli ČSSD. Najali poradce z americké agentury STG, která pomohla dvakrát vyhrát prezidentské volby Baracku Obamovi a radili i Hillary Clintonové, byť ta klání o nejvyšší americký úřad těsně prohrála.

Nově vytvořený Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran bude nyní i dohlížet na to, aby strany neutratily na volební kampaně více než 90 milionů korun. „Částku 90 milionů korun, kterou nám ukládá zákon, nepřekročíme. I tuto volební kampaň budeme financovat prostřednictvím transparentního účtu, který bude dohledatelný na našem webu,“ říká mluvčí ČSSD Michal Kačírek.

Nejsilnější strana ANO v čele s ministrem financí Andrejem Babišem utratila minulé volby 120 milionů korun. Což jí nyní zákon zakazuje. Strana letošní rozpočet zatím nezveřejnila. „Tyto volby jsou pro nás nejdůležitější, ale bereme to z druhé strany. Nyní Andrej Babiš a jeho kolegové spolu s experty pracují na programu. Až jej budeme mít, začneme řešit, kdo bude kampaň dělat a kolik bude stát,“ uvedla mluvčí ANO Lucie Kubovičová.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vlajka Velké Británie

Nejen brexit. Británie se bude muset rozhodnout i o znárodňování

Za několik dní čekají Velkou Británii další předčasné parlamentní volby. Lze očekávat, že je rozhodne brexit, který je také příčinou jejich vypsání. Mediální pozornost je věnována samozřejmě hlavně tomuto, zdá se, nikdy nekončícímu tématu. I když se ale pokusíme na brexit chvíli nemyslet, tak i v tom případě […]

Text: Karel Pučelík

06. 12. 2019


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *