CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

30. 05. 2023

0 komentářů

Venture Club zainvestoval do svých projektů historicky už půl miliardy korun

 

Objem investic privátního klubu pro investory Venture Club dosáhl hranice půl miliardy korun. Z toho přes 90 milionů Kč bylo investováno v uplynulém roce 2022. Venture Club má za sebou od roku 2016 celkem 17 úspěšně investovaných projektů. Realizoval například výstavbu 114 bytů v projektu Byty Klíčanka nebo pomohl vyrůst pojišťovně psů a koček PetExpert, která se následně stala jedním z nejúspěšnějších exitů v rámci klubových investic.

Loading



 

Od roku 2016 přes Venture Club prošly investice o objemu přes 500 milionů Kč, z toho jen v roce 2022 přes 90 milionů Kč. Členové klubu investovali za posledních šest let již do 17 investičních projektů, z toho tři jsou již úspěšně ukončené. Mezi zainvestované projekty patří z již prodaných například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček PetExpert, kterou koupila na podzim 2022 americká společnost Trupanion a developerský projekt výstavby 114 bytů Klíčanka. Úspěšnou byla také investice do blockchainového trhu participací na Rockaway Blockchain Fund 1.

Mezi probíhající investice se v současné době řadí projekt pro influencery a značky LaFluence, automobilka ZEBRA Group, projekt Greenbuddies Charging stavící carporty, úložiště, nabíjecí stanice a FVE nebo právě nejnovější projekt řešící náročné kontroly kvality povrchů a navádění robotů pomocí strojového vidění a umělé inteligence SANEZOO.

Venture Club většinu z firem, do kterých investuje, také spoluvlastní. Strategií klubu jsou investice do projektů s předem známým a ověřeným obchodním modelem a předpokladem celosvětového škálování a vysokého výnosu. “Je dobré mít investice s reálnou hodnotu, které nejsou závislé na inflaci. Abych byl konkrétní: Pokud postavíte byt, vyrobíte auto nebo úložiště elektrické energie, nezáleží na tom, jestli ceny kvůli inflaci rostou. Roste totiž i cena prodávaných výrobků a služeb. Pokud je podnik zdravý, existuje poptávka a jste v růstovém odvětví, dokážete své investice ochránit. Podílem na zdravě rostoucí firmě máte reálnou šanci vydělat, nejen překonat aktuálně vysokou inflaci. A přesně o to se ve Venture Clubu snažíme.” dodává k investičnímu uvažování Venture Clubu jeho předseda Petr Šedivý.

Venture Club vybírá mimo jiné projekty dle oborových zkušeností členů a investičního boardu. Jednotlivé investice jsou tak pro členy často i oblastí zájmu a hlubších znalostí. “Jednou z takových příležitostí byla například možnost investovat do jediného českého sériového výrobce elektrických a dieselových víceúčelových užitkových vozidel Zebra. Otevřena byla od 21. září 2021. Klub přidal investici 30 milionů korun ve třech tranších za 18% podíl. Díky této investici se z lokálního výrobce stane expandující evropská firma.” říká CEO klubu Petr Šedivý.

Venture Club svým investorům poskytuje přístup k běžně  nedostupným investičním příležitostem, projektům a podnikatelským záměrům. Zabývá se vyhledáváním a vybíráním vhodných projektů, které následně investuje a podílí se na jejich řízení. Pro své členy provozuje on-line investiční platformu a spravuje investice jak od několika desítek tisíc korun, tak milionové a vyšší vklady, přičemž velkou výhodou pro všechny je společné investování s podílem na výnosu, sdílení investičních tipů a větší počet otevřených příležitostí. V současné době Venture Club investuje nově do projektu úspěšně se rozvíjející deep-tech společnosti SANEZOO, třetí aktuálně otevřené investiční příležitosti, do které se lze zapojit od června 2023.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *