CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

23. 12. 2015

0 komentářů

Peníze jako vánoční dárek nejsou v Česku výjimkou

 


 

„I přesto, že řada lidí nevnímá peníze pod stromečkem jako osobní dárek, z průzkumu vyplynulo, že tuto formu volí poměrně vysoké procento oslovených Čechů. Často jde o model, kdy prarodiče či rodiče dospělých dětí volí variantu hotovosti pod stromečkem, protože si netroufají vybrat dárek sami. Jak data ukazují, u obdarovaných nepřevládá jednoznačná preference, na co peníze využívají. Protože jde v podstatě o neočekávaný příjem navíc, řada z nich jej ukládá na horší časy. Možná by právě oni ocenili, kdyby finanční dárek dostali již v podobě, která jim dokáže darované peníze dále zhodnocovat, tedy v například ve formě investice do podílových fondů,“ říká Dana Kryńska, ředitelka Marketingu a PR Pioneer Investments ČR. 

Nejčastější formou finančních darů je hotovost a poukazy na zboží či služby. Vstupní investice do podílových fondů by uvítala přibližně pětina dotazovaných a téměř 90 procent z nich by byli motivováni k pravidelnému či občasnému navyšování investice.

 „Mít finanční osud ve vlastních rukou a nespoléhat se na jiné, ať už na stát nebo na jiný zázrak, je projevem zodpovědného přístupu každého z nás. Dlouhodobé a disciplinované budování finančního majetku, například pravidelným investováním do podílových fondů, by proto mělo být běžnou normou. Čím dříve v českých domácnostech sejmeme z investování jako možnosti pro zhodnocování úspor nálepku něčeho mimořádného, co je jen pro vyvolené, tím méně nás to bude finančně bolet.“.“ uzavírá Petr Šimčák, ředitel obchodu Pioneer Investments ČR.
Zdroj : Tisková zpráva Pioneer Investments

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Komentář: Vyšší úrokové sazby nemusí být pro akcie ze své podstaty špatné

Očekávání několikanásobného snížení úrokových sazeb na začátku roku, podpořena obavami z deflace, ustoupila mírnějším prognózám, což vedlo k přehodnocení dynamiky trhu. Navzdory obavám z růstu úrokových sazeb nabízí zkušení investiční stratégové uklidňující výhled. Odborníci tvrdí, že by se investoři navzdory všeobecnému přesvědčení neměli obávat vyhlídek na růst […]

Text: Redakce

07. 05. 2024

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *