CZK/€ 25.005 +0,04%

CZK/$ 23.223 +0,15%

CZK/£ 29.136 -0,14%

CZK/CHF 25.597 -0,09%

13. 06. 2022

0 komentářů

3M FUND MSI a.s. ze skupiny MSI se v lednu přeměnila na fond kvalifikovaných investorů 3M FUND MSI SICAV a.s. Na červen plánuje emisi investičních akcií.

 

Fond kvalifikovaných investorů 3M FUND MSI SICAV a.s., který vznikl v lednu 2022 přeměnou ze společnosti 3M FUND MSI a.s., plánuje emisi investičních akcií. 3M FUND MSI SICAV je součástí renomované developerské skupiny MSI. Je spravován a obhospodařován společností CODYA investiční společnost, a.s., která je zároveň jediným členem jeho správní rady. Nový fond je specifický mixem aktiv – jeho investiční strategie zahrnuje jak investice do výnosových nemovitostí, tak do developerských projektů. Z hlediska skladby investorů se bude jednat o klubovější záležitost určenou omezenému počtu převážně větších investorů.

Loading



 

Skupina MSI, která se dlouhodobě řadí mezi klíčové hráče na developerském trhu v Praze a Brně a patří mezi významné investory do nemovitostí, představuje v oblasti investičního byznysu nový fond kvalifikovaných investorů. 3M FUND MSI SICAV vznikl 1. 1. 2022 přeměnou z 3M FUND MSI a zápisem do seznamu fondů kvalifikovaných investorů vedených Českou národní bankou. Přeměna byla předpokládána již v rámci dluhopisového prospektu vydaného v roce 2021.

Jsme velmi rádi, že můžeme našim stávajícím i budoucím investorům přinášet další možnosti investování a podílet se tak na příběhu MS-INVEST. Investiční činnost 3M FUND MSI SICAV představuje jakýsi průřez činností skupiny MSI. V současné době připravujeme emisi nové třídy investičních akcií, do kterých umožníme investovat externím investorům. Náš cílený výnos bude ve srovnání s jinými možnostmi velmi atraktivní,” říká Petr Malík, spoluzakladatel a akcionář 3M FUND MSI SICAV a.s.

Investice bude určena menšímu počtu spíše větších investorů a bude se tak jednat o klubovější záležitost. Investiční strategie 3M FUND MSI SICAV kombinuje jak výnosové nemovitosti, tak investice do developerských projektů.

„3M FUND MSI SICAV představuje ojedinělý pozitivní příklad investičního fondu, který již před zápisem do příslušného seznamu vedeného Českou národní bankou prováděl správu majetku nabytého za peněžní prostředky svých investorů. Rozhodnutí zakladatelů stát se investičním fondem jsme rádi podpořili a těšíme se na spolupráci při naplňování investiční strategie tohoto fondu,“ říká Robert Hlava, předseda představenstva CODYA investiční společnosti, a.s.

CODYA jako profesionální správce fondů má na starosti obhospodařování a administraci 3M FUND MSI SICAV.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Nejdůležitější body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

Letošní sjezd akcionářů Berkshire byl v poněkud utlumené náladě, protože se tentokrát pořádal po dlouhé době bez již zesnulého Charlieho Mungera. Na Buffettovi to bylo poznat. Ovšem i letošní sjezd nabízí investorům velmi cenné poznatky a vhledy do Buffettovi mysli, ohledně trhů a ekonomiky.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Komentář: Vyšší úrokové sazby nemusí být pro akcie ze své podstaty špatné

Očekávání několikanásobného snížení úrokových sazeb na začátku roku, podpořena obavami z deflace, ustoupila mírnějším prognózám, což vedlo k přehodnocení dynamiky trhu. Navzdory obavám z růstu úrokových sazeb nabízí zkušení investiční stratégové uklidňující výhled. Odborníci tvrdí, že by se investoři navzdory všeobecnému přesvědčení neměli obávat vyhlídek na růst […]

Text: Redakce

07. 05. 2024

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *