CZK/€ 24.730 -0,08%

CZK/£ 28.829 -0,07%

CZK/CHF 24.552 +0,46%

13. 06. 2022

3M FUND MSI a.s. ze skupiny MSI se v lednu přeměnila na fond kvalifikovaných investorů 3M FUND MSI SICAV a.s. Na červen plánuje emisi investičních akcií.

Fond kvalifikovaných investorů 3M FUND MSI SICAV a.s., který vznikl v lednu 2022 přeměnou ze společnosti 3M FUND MSI a.s., plánuje emisi investičních akcií. 3M FUND MSI SICAV je součástí renomované developerské skupiny MSI. Je spravován a obhospodařován společností CODYA investiční společnost, a.s., která je zároveň jediným členem jeho správní rady. Nový fond je specifický mixem aktiv – jeho investiční strategie zahrnuje jak investice do výnosových nemovitostí, tak do developerských projektů. Z hlediska skladby investorů se bude jednat o klubovější záležitost určenou omezenému počtu převážně větších investorů.

Skupina MSI, která se dlouhodobě řadí mezi klíčové hráče na developerském trhu v Praze a Brně a patří mezi významné investory do nemovitostí, představuje v oblasti investičního byznysu nový fond kvalifikovaných investorů. 3M FUND MSI SICAV vznikl 1. 1. 2022 přeměnou z 3M FUND MSI a zápisem do seznamu fondů kvalifikovaných investorů vedených Českou národní bankou. Přeměna byla předpokládána již v rámci dluhopisového prospektu vydaného v roce 2021.

Jsme velmi rádi, že můžeme našim stávajícím i budoucím investorům přinášet další možnosti investování a podílet se tak na příběhu MS-INVEST. Investiční činnost 3M FUND MSI SICAV představuje jakýsi průřez činností skupiny MSI. V současné době připravujeme emisi nové třídy investičních akcií, do kterých umožníme investovat externím investorům. Náš cílený výnos bude ve srovnání s jinými možnostmi velmi atraktivní,” říká Petr Malík, spoluzakladatel a akcionář 3M FUND MSI SICAV a.s.

Investice bude určena menšímu počtu spíše větších investorů a bude se tak jednat o klubovější záležitost. Investiční strategie 3M FUND MSI SICAV kombinuje jak výnosové nemovitosti, tak investice do developerských projektů.

„3M FUND MSI SICAV představuje ojedinělý pozitivní příklad investičního fondu, který již před zápisem do příslušného seznamu vedeného Českou národní bankou prováděl správu majetku nabytého za peněžní prostředky svých investorů. Rozhodnutí zakladatelů stát se investičním fondem jsme rádi podpořili a těšíme se na spolupráci při naplňování investiční strategie tohoto fondu,“ říká Robert Hlava, předseda představenstva CODYA investiční společnosti, a.s.

CODYA jako profesionální správce fondů má na starosti obhospodařování a administraci 3M FUND MSI SICAV.