CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

31. 05. 2022

0 komentářů

Společnost Invesco přináší své ETF i na český trh

 

Mezinárodní investiční společnost Invesco v květnu registrovala v České republice nové ETF. I čeští investoři tak mají příležitost koupit si tyto ETF a investovat do několika oblastí.  Odvětví ETF v současné době rychle roste, přesto celkové objemy prostředků v ETF představují zatím jen 10 procent aktiv všech evropských fondů. 

Loading



 

„Nově nyní v České republice nabízíme komoditní ETF, investování do technologií blockchainu, nebo také investice do akciových indexů S&P 500 či Nasdaq. V nabídce nechybí ani zastoupení méně rozvinutých zemí a výběr z akcií společností, které dbají na ESG,” vyjmenovává nabídku Eva Miklášová, country lead pro Českou republiku.

Letošní leden 2022 byl historicky nejsilnějším měsícem přílivu peněz do ETFek v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky. „Již od počátku roku 2021 pozorujeme značný zájem o tento investiční nástroj, přičemž leden 2022 zaznamenal doposud největší příliv prostředků. To nás těší, protože jsme přesvědčeni, že právě ETF nabízí zajímavou investiční příležitost,“ vysvětluje Eva Miklášová.

Graf 1: EMEA ETF nová čistá aktiva za rok 

Společnost Invesco je čtvrtý největší světový poskytovatel ETF na světě. Jen v Evropě se v Invescu věnuje problematice ETF více než 70 odborníků. Globálně přitom nabízí ETF s aktivy v hodnotě více než 470 miliard dolarů a formou více než 400 produktů.

REKLAMA

Společnost Invesco do svého portfolia investičních nástrojů zařadila ETF již v roce 2006, převzetím společnosti PowerShares, což byla americká investiční společnost se sídlem nedaleko Chicaga, která spravovala rodinu ETF. Expanze v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky v oblasti ETF pokračovala v roce 2017 akvizicí Source ETFs, což byl specializovaný britský poskytovatel burzovně obchodovaných fondů a burzovně obchodovaných komodit. Celý proces fúzí pak byl završen akvizicí Guggenheim ETFs v dubnu 2018 a sjednocením se společností Invesco v květnu 2018.

Nově registrované ETF na českém trhu jsou:

  • Invesco Bloomberg Commodity UCITS ETF (ISIN IE00BD6FTQ80)
  • Invesco Coinshare Global Blockchain UCITS ETF Acc (Acc. ISIN IE00BGBN6P67)
  • Invesco EQQQ Nasdaq-100 UCITS ETF Acc (Dist. ISIN IE0032077012), (Acc. ISIN IE00BFZXGZ54)
  • Invesco NASDAQ Next Generation 100 UCITS ETF AccGeneration (Acc. ISIN IE00BMD8KP97)
  • Invesco S&P 500 ESG UCITS ETF Acc (Acc. ISIN IE00BKS7L097)
  • Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF Acc (Acc. ISIN IE00BJQRDK83)
  • Invesco MSCI China All Shares Stock Connect UCITS ETF Acc (ISIN IE00BK80XL30)

Varování před riziky

Hodnota investic a výnosy z nich podléhají výkyvům.

To může být částečně způsobeno změnami směnných kurzů. Investoři nemusí získat zpět celou investovanou částku. Minulá výkonnost není vodítkem pro budoucí výnosy.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *