CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

01. 07. 2021

0 komentářů

Přes platformu Esketit zájemci proinvestovali za první dva měsíce 1 milion EUR

 

V březnu 2021 byla spuštěna investiční platforma Esketit, která slouží na financování půjček skupiny Creamfinance. Za pouhé dva měsíce zájemci jejím prostřednictvím investovali přes 1 milion EUR. Podle zakladatelů je to díky velice atraktivnímu úroku 12 procent, garanci zpětného odkupu investice, kvalitnímu řízení kreditních rizik u dlužníků a transparentnímu fungování Creamfinance, která má dlouhodobě nízkou úroveň úvěrů v selhání.

Loading



 

Esketit je zprostředkovatelem investic do úvěrů mateřské finanční skupiny Creamfinance, do níž patří také české nebankovní společnosti CreditON a CreditAir. Skupina Creamfinance garantuje záruku zpětného odkupu investice (Buyback Obligation), což znamená, že pokud bude úvěr v selhání, společnost vrátí investorovi nominální hodnotu vložených peněz spolu s výnosy dosaženými k datu selhání úvěru.

„Na běžných P2P (people to people) tržištích investoři vybírají z mnoha poskytovatelů půjček, komu svěří své peníze. To znamená, že u každého musí složitě prověřovat jeho kredibilitu a výsledky hospodaření. Na Esketitu nabízíme investice do půjček, které poskytují domy z mateřské finanční skupiny, takže můžeme investorům garantovat stoprocentní kontrolu. Víme, jakým klientům půjčujeme a za jakých podmínek. A to je naše velká konkurenční výhoda,“ vysvětlil Vitalijs Zalovs, CEO společnosti Esketit, jak řízením kreditních rizik a optimalizací úrokových sazeb finančních produktů zajišťují investorům bezpečné výnosy.

Platforma Esketit disponuje vysokými standardy transparentnosti. Investoři mají exkluzivní přístup ke všem údajům o společnosti Creamfinance, jako jsou auditované účetní uzávěrky nebo výroční zprávy. Uživatelé platformy jsou také průběžně informováni o investičních nástrojích, jejich funkcích a aktualizovaných zásadách bezpečnosti, které jim pomáhají provádět kvalifikovaná rozhodnutí.

Esketit je vhodný jak pro začínající drobné investory, tak i pro zkušené makléře na doplnění investičního portfolia.  Nastavením preferovaných parametrů si mohou nastavit automatické investování, nebo investovat filtrováním dostupných půjček. A pokud se rozhodnou na Esketitu ukončit aktivity, mohou investici prodat před její splatností na sekundárním trhu.

REKLAMA

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *