Úterý 03. srpna. Svátek má Miluše.

Přes platformu Esketit zájemci proinvestovali za první dva měsíce 1 milion EUR

01.07.2021 | 09:59 0 Komentářů

V březnu 2021 byla spuštěna investiční platforma Esketit, která slouží na financování půjček skupiny Creamfinance. Za pouhé dva měsíce zájemci jejím prostřednictvím investovali přes 1 milion EUR. Podle zakladatelů je to díky velice atraktivnímu úroku 12 procent, garanci zpětného odkupu investice, kvalitnímu řízení kreditních rizik u dlužníků a transparentnímu fungování Creamfinance, která má dlouhodobě nízkou úroveň úvěrů v selhání.

Esketit je zprostředkovatelem investic do úvěrů mateřské finanční skupiny Creamfinance, do níž patří také české nebankovní společnosti CreditON a CreditAir. Skupina Creamfinance garantuje záruku zpětného odkupu investice (Buyback Obligation), což znamená, že pokud bude úvěr v selhání, společnost vrátí investorovi nominální hodnotu vložených peněz spolu s výnosy dosaženými k datu selhání úvěru.

„Na běžných P2P (people to people) tržištích investoři vybírají z mnoha poskytovatelů půjček, komu svěří své peníze. To znamená, že u každého musí složitě prověřovat jeho kredibilitu a výsledky hospodaření. Na Esketitu nabízíme investice do půjček, které poskytují domy z mateřské finanční skupiny, takže můžeme investorům garantovat stoprocentní kontrolu. Víme, jakým klientům půjčujeme a za jakých podmínek. A to je naše velká konkurenční výhoda,“ vysvětlil Vitalijs Zalovs, CEO společnosti Esketit, jak řízením kreditních rizik a optimalizací úrokových sazeb finančních produktů zajišťují investorům bezpečné výnosy.

Platforma Esketit disponuje vysokými standardy transparentnosti. Investoři mají exkluzivní přístup ke všem údajům o společnosti Creamfinance, jako jsou auditované účetní uzávěrky nebo výroční zprávy. Uživatelé platformy jsou také průběžně informováni o investičních nástrojích, jejich funkcích a aktualizovaných zásadách bezpečnosti, které jim pomáhají provádět kvalifikovaná rozhodnutí.

Esketit je vhodný jak pro začínající drobné investory, tak i pro zkušené makléře na doplnění investičního portfolia.  Nastavením preferovaných parametrů si mohou nastavit automatické investování, nebo investovat filtrováním dostupných půjček. A pokud se rozhodnou na Esketitu ukončit aktivity, mohou investici prodat před její splatností na sekundárním trhu.