CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

02. 03. 2021

0 komentářů

Pavel Klema nově řídí český startup Bondster

 

Novým generálním ředitelem (CEO) českého FinTech startupu Bondster se stal Pavel Klema. V oblasti finančních služeb se pohybuje již 14 let a pracoval například pro Air Bank. Do Bondsteru přichází ze společnosti Profi Credit, kde též zastával funkci generálního ředitele.

Loading



 

Ve funkci CEO se chce Pavel Klema především zaměřit na další růst společnosti Bondster, která vznikla v roce 2017 a je po Zonky aktuálně dvojkou na tuzemském P2P trhu. Kromě posílení pozice v Česku je jeho cílem posunout Bondster i mezi top 3 evropské P2P platformy. Soustředit se chce především na akvizici zahraničních investorů, kde vnímá velký potenciál. Zaměří se také na rozšíření palety investičních příležitostí na platformě, což dále zlepší možnosti diverzifikace investic. Mezi jeho cíli je rovněž udržení stávajícího tempa technologického rozvoje Bondsteru.

„P2P sektor je v poslední době, i přes celosvětově ekonomicky nelehké časy, ve výrazném vzestupu. Bondster má dle mého názoru obrovský potenciál dalšího růstu a já jsem opravdu rád, že toho mohu být součástí,“ říká Pavel Klema.

Online investiční platforma Bondster.cz od svého vzniku v roce 2017 zaznamenává kontinuální růst. Jen v roce 2020 došlo k 62 % nárůstu celkové sumy peněz, kterou lidé na online platformě investovali, a částka na konci loňského prosince dosáhla celkově proinvestovaných 1,4 miliardy korun. Na vyplacených úrocích pak investoři za dobu fungování platformy získali již více než 62,6 milionů korun.

„Hledali jsme někoho zkušeného, kdo léta působil v oblasti financí a zároveň ho osloví způsob, jakým k investování přistupujeme my v Bondsteru. Obojí jsme našli právě u Pavla Klemy,“ dodává jednatel Bondsteru Michäel März.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *