CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

27. 03. 2014

0 komentářů

Raiffeisenbank loni vykázala téměř miliardový zisk

 


 

„Především ve druhé polovině roku se nám obchodně velmi dařilo. Zaznamenali jsme rekordní měsíce v prodeji investic i spotřebitelských úvěrů, vidíme zájem klientů o eKonto Komplet a velmi úspěšný je i nový účet pro živnostníky eKonto Živnost. Obchodně jsme tak loňský rok zakončili výborně, zároveň klesla i tvorba opravných položek,“ komentoval výsledky roku 2013 generální ředitel a předseda představenstva Raiffeisenbank Mario Drosc.

„Na české banky v loňském roce působila řada negativních vlivů. Neustále klesají úrokové marže především na vkladových produktech, pokračuje tlak regulátorů na posilování kapitálu, k tomu se přidaly i přípravy na nový občanský zákoník i boj několika podnikavců proti bankovním poplatkům. Ve světle těchto negativních vlivů je náš loňský obchodní výsledek velmi dobrý,“ uvedl Mario Drosc.

„Meziroční pokles našeho zisku je způsoben především zúčtovanými náklady na IT transformaci banky. Analýzy prokázaly hrozící zvýšené náklady na dokončení IT transformace v příštích letech, proto přišlo rozhodnutí o přerušení implementace nového bankovního systému, a to v okamžiku, kdy to ještě nemá na klienty žádný dopad. Rozhodnutí je rovněž plně v souladu s úsporným programem ´Fit for Future´ vyhlášeným RBI. Veškeré dosavadní náklady na tuto IT transformaci jsou tak zaúčtovány už do loňských výsledků, na hospodaření banky v dalších letech nebude mít tento faktor žádný dopad,“ vysvětlil generální ředitel banky.

Velkou část nových IT systémů jsme již spustili, např. systém pro lepší využití dat nebo jednotný systém pro podporu prodeje a poradenství na pobočkách a ve firemních centrech. Máme rovněž několik dalších aplikací pro lepší vnitřní fungování banky a zavedli jsme on-line obchodování RBroker. V letošním roce se zaměříme na další posilování naší pozice banky zaměřené na prémiové klienty a podnikatele, novinky budeme směřovat především do oblasti investic, kvalitního poradenství a inovací pro podporu odpovědného růstu klientů,“ dodal Mario Drosc.
Zdroj : Tisková zpráva Raiffeisenbank

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Retailové nemovitostní fondy. Na špici je CREDITAS, ZDR Investments a Conseq realitní

Inflace v Česku nepolevuje. V lednu zrychlila na 9,9 procenta z prosincových 6,6 procenta. Meziměsíční růst cen je nejvyšší od roku 1993. Vyplývá to z aktuálních dat Českého statistického úřadu (ČSÚ). Investoři proto hledají způsoby, jak své prostředky zhodnotit. Zajímavé výnosy přináší například nemovitostní fondy. Jaká byla v loňském roce výnosnost těch […]

Text: Filip Kučera

22. 02. 2022

Pastička s penězi - bankovky - zisk

Jak drahý je americký trh aneb Když se řekne zisk

Tři investoři seděli v hospodě a hádali se o tom, jak drahý je americký akciový trh. První tvrdil, že index S&P 500 se obchoduje za 24násobek zisků, tedy s PE 24. Druhý tvrdil, že PE je 21,6 a třetí tvrdil, že PE je 17,3. Všichni tři se […]

Text: Daniel Gladiš

10. 10. 2017


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *