CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

13. 08. 2019

0 komentářů

ČEZ překonal odhady. Zisk společnost navýšila o 45 procent

 

Energetická společnost ČEZ za prvních šest měsíců letošního roku zvýšila zisk meziročně o 45 procent na 11,2 miliardy korun. Mohou za to hlavně vyšší prodejní ceny elektřiny a zisk z obchodování s komoditami.

Loading



 

Tržby společnosti e zvýšily o 13,8 miliardy na 100 miliard korun. Odhady analytiků byly o něco skeptičtější.

Zveřejněné hospodářské výsledky hodnotíme celkově příznivě. Přes očekávaný nižší nárůst celkové letošní produkce management potvrdil celoroční cíle pro EBITDA a čistý očištěný zisk. Nadále věříme, že ČEZ je schopen vygenerovat očištěný čistý zisk za celý rok na horní hranici vymezeného cíle. Cena akcií by mohla reagovat růstem. Podrobnější komentář zveřejníme během dne,“ uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Akcie ČEZ reagují pozitivně na dnešní ranní oznámení hospodářských výsledků společnosti za první pololetí. Přidávaly dnes zhruba 1,4 procenta, pak však nárůst částečně korigovaly. Za poslední tři dny jsou nahoře o zhruba tři procenta. I tak však akcie ČEZ patří k těm, jež jsou na pražské burze letos nejméně výkonné. Od počátku roku ztrácí zhruba 0,4 procenta. Naproti tomu například akcie CETV zhodnotily za stejné období o 74 procent, akcie Avastu jsou o více než deset procent výše než letos na Nový rok,“ doplnil Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Czech Fund.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Komentář: Vyšší úrokové sazby nemusí být pro akcie ze své podstaty špatné

Očekávání několikanásobného snížení úrokových sazeb na začátku roku, podpořena obavami z deflace, ustoupila mírnějším prognózám, což vedlo k přehodnocení dynamiky trhu. Navzdory obavám z růstu úrokových sazeb nabízí zkušení investiční stratégové uklidňující výhled. Odborníci tvrdí, že by se investoři navzdory všeobecnému přesvědčení neměli obávat vyhlídek na růst […]

Text: Redakce

07. 05. 2024

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *