CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

16. 05. 2019

0 komentářů

Subjekty:

POJIŠŤOVNA AXA ZÍSKALA DALŠÍ KANCELÁŘE V OSTRAVĚ. JAKO ZÁLOHU PRO SVÉ SLUŽBY

 

Vypadají jako prázdné, často jsou kompletně zařízené, obejdou se však bez zaměstnanců. Nejde o nové robotické kanceláře, ale o takzvaná náhradní pracoviště, která musejí garantovat non-stop provoz. Obvykle se nacházejí v určité vzdálenosti ústředí pojišťoven a asistenčních společností a jsou zcela nezávislé na jejich infrastruktuře. Musejí mít jiné zajištění telefonních linek i internetu. Proto, aby bylo možné klientům garantovat nepřerušený servis.

Loading



 

V poslední době takto získala prostory společnost AXA Assistance v ostravské části Hrušov. V budově Office Centrum Ostrava, která se nachází nedaleko ostravské centrály tohoto pojišťovacího makléře v komplexu Nová Karolina Park. Podle týmu poradenské společnosti BNP Paribas Real Estate, jenž transakci zprostředkoval, jsou takzvané „back-up solution“ nebo také „disaster recovery“ málo zmiňovanou složkou kancelářského trhu. Přitom pojišťovací a makléřské firmy patří k nejvíce aktivním nájemcům.

Záložní kanceláře mají řadu podmínek a omezení. Zdaleka nejde o formální záležitost. I proto byl proces hledání prostor pro AXA překvapivě dlouhý,“ konstatuje Lena Popová, vedoucí Oddělení pronájmu kancelářských prostor, jež mělo za BNP Paribas Real Estate tuto zakázku na starosti.

Jedním z hlavních důvodů ovlivňujících délku hledání vhodných prostor byl samotný trh v Ostravě. Vzhledem k omezené poptávce po kancelářích kategorie A, je nabídka starších administrativních prostor omezená.

Další omezení plynula z technických požadavků. Patřila k nim například propojení globálního internetového providera, autonomní telefonní linky, speciálně zabezpečené servery a další. A to vše s potřebou kvalitního napojení na MHD. „Především síťová konektivita byla pro konečné rozhodnutí klienta zásadní,“ dodává Lena Popová.

REKLAMA

 

 

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *