CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

05. 03. 2019

0 komentářů

V půlce března proběhne na VŠE jubilejní desátá Investiční konference

 

V polovině března proběhne jubilejní desátá Investiční konference, pořádaná studentským spolkem Klubem investorů. Stejně jako v předešlých ročnících je i letos hlavním cílem 10. Investiční konference uskutečnit kvalitní přednášky, workshopy a diskuze na nejrůznější investiční témata. Můžete se těšit na mnohé významné osobnosti z investiční a obchodní sféry, kteří s námi během celého trvání konference budou sdílet své znalosti, strategie, názory a především zkušenosti z praxe. Konference proběhne během tří dnů (11.-13.3.) na Vysoké škole ekonomické.

Loading



 

Jako první odstartujeme v pondělí 11.3. workshopem s Michalem Trníkem z Patria Finance na téma Robo-Advisory. Dále nebude chybět Tomáš Raška, zakladatel investiční skupiny Natland, který bude mít přednášku na téma Distressed Assets (problémová aktiva).

Hlavní ekonom Patria Finance Jan Bureš nám další den přiblíží v rámci workshopu možné scénáře Brexitu a jejich dopad na trhy a den zakončíme diskuzí na téma budoucnost a příležitosti ve FinTechu. Pozvání přijali Radek Musil (Fundlift), Michal Šmída (Twisto), Jiří Paták (ChytryHonza.cz), Dominik Stroukal (Roklen) a Leoš Rousek (Hospodářské Noviny).

Třetí a zároveň poslední den bude na programu velká diskuze na téma Byznys & Kapitál – od myšlenky, ke kapitálu a realizaci. Diskuze se zúčastní Ondřej Krátký (Liftago), Ondřej Kania (JK Education), Martin Kasa (Pilulka.cz), Ondřej Vičar (Genesis Capital), Lukáš Kovanda (Czech Fund) a Adam Páleníček (KPMG).

Všechny přednášky a diskuze budou volně přístupné, na workshopy bude potřeba předchozí registrace.

REKLAMA

Pořadatel konference, Klub investorů, je studentský spolek při VŠE, který má 3 hlavní pilíře na kterých je postaven: vzdělání, komunita a praxe. Cílem Klubu je prostřednictvím organizování přednášek, workshopů a diskuzí sdružovat lidi a vytvářet tak komunitu lidí se zájmem o investiční prostředí. Pokud máte zájem o svět investic, budeme se na vás těšit na konferenci.

Odborný server Investujeme.cz je mediálním partnerem Investiční konference Klubu investorů VŠE v Praze.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *